Frisse citroentaart

Een krokante bodem met een zachte friszoete vulling van citroen, een makkelijk en elegant taartje gemaakt met een paar basisingrediënten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Deeg
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en 150 gr bloem. Voeg de eidooier toe. Kneed daarna goed door met je handen tot een egale deegbal. Is het deeg nog erg droog, voeg een paar druppels koud water toe en is het deeg juist te nat dan voeg je wat extra bloem toe.

 Vet een taart of quichevorm in met een beetje boter en verdeel het deeg er over. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant (ca 5 cm hoogte) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op de bodem en verdeel de steunvulling er over. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin, haal de laatste 5 minuten het bakpapier en steunvulling weg.

 Maak ondertussen de vulling. Rasp de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker, room en 3 eetlepels bloem met een mixer door elkaar. Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in. Bak daarna nog 20 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg eventueel nog voor de garnering een partje citroen in het midden van de taart.

539 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.