Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frisse citroentaart

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze heerlijke frisse citroentaart te maken
Ingrediënten
75 gr boter + om in te vetten
4 eelt poedersuiker + om te bestrooien
125 gr bloem + 3 eetl bloem
1 citroen
3 eieren
200 gr suiker
 
Materialen
Taart of quichevorm van ca 23 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en 125 gr bloem. Kneed daarna goed door met je handen tot een egale deegbal. Vet een taart of quiche vorm in met een beetje boter en verdeel het deeg er over. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant (ca 5 cm) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin. (er hoeft geen steunvulling in). Rasp ondertussen de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker en 3 eetl bloem met een mixer door elkaar. Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in. Bak daarna nog 20 minuten n de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg eventueel nog voor de garnering een partje citroen in het midden van de taart.
Beoordeling (652 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm