Geroosterde tomatensoep

Met knoflook, rode ui en tijm geroosterde tomaten uit de oven geef je een extra lekkere smaak aan je soep
Ingredienten
760 gr tomaten (2 bakjes Tasty Tom's)
1 rode ui
1 theelepel tijm
scheut olie
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 blokje groente bouillon
500 ml water
Peper en zout
Peterselie om te garneren
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de tomaten in vieren en leg in een ovenschaal. Snijd de knoflook, ui en bleekselderij in stukken en voeg toe aan de tomaten. Voeg een scheut olie, tijm, peper en zout toe en schep alles goed om.
geroosterde tomatensoep 01
geroosterde tomatensoep 01
geroosterde tomatensoep 01
geroosterde tomatensoep 01
Zet ongeveer 25 min in de oven. Doe de tomaten in een soeppan en voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als het bouillonblokje is opgelost pureer je de soep met een staafmixer fijn. Garneer met wat verse peterselie.
Serveertip: lekker met soepstengels met parmaham er om heen gewikkeld.
Vind je dit leuk?
398 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!