
Geroosterde tomatensoep
Met knoflook, rode ui en tijm geroosterde tomaten uit de oven geef je een extra lekkere smaak aan je soep
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
760 gr verse tomaten ( 2 bakjes Tasty Tom's )
-
1 rode ui
-
1 theelepel tijmāØ
-
Scheut olie
-
2 teentjes knoflook
-
2 stengels bleekselderij
-
1 blokje groente bouillon
-
500 ml water
-
peper en zout
-
peterselie om te garneren
Materialen
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de tomaten in vieren en leg in een ovenschaal. Snijd de knoflook, ui en bleekselderij in stukken en voeg toe aan de tomaten. Voeg een scheut olie, tijm, peper en zout toe en schep alles goed om.
-
Zet ongeveer 25 min in de oven. Doe de tomaten in een soeppan en voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als het bouillonblokje is opgelost pureer je de soep met een staafmixer fijn. Garneer met wat verse peterselie.
-
Serveertip: lekker met soepstengels met parmaham er om heen gewikkeld.
Heeft het gesmaakt?
416 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 80
- vet 3 gr
- verzadigd vet 0.4 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 7 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 2 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker