Ga naar de inhoud
Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Met knoflook, rode ui en tijm geroosterde tomaten uit de oven geef je een extra lekkere smaak aan je soep

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 760 gr verse tomaten ( 2 bakjes Tasty Tom's )
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel tijm

  • Scheut olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 blokje groente bouillon
  • 500 ml water
  • peper en zout
  • peterselie om te garneren

Materialen

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de tomaten in vieren en leg in een ovenschaal. Snijd de knoflook, ui en bleekselderij in stukken en voeg toe aan de tomaten. Voeg een scheut olie, tijm, peper en zout toe en schep alles goed om.


  2. Zet ongeveer 25 min in de oven. Doe de tomaten in een soeppan en voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als het bouillonblokje is opgelost pureer je de soep met een staafmixer fijn. Garneer met wat verse peterselie.


    Geroosterde tomatensoep stap 1 Geroosterde tomatensoep stap 2 Geroosterde tomatensoep stap 3
  3. Serveertip: lekker met soepstengels met parmaham er om heen gewikkeld.