Kip cordon bleu met geroosterde groenten

Deze ovenschotel met krokante kip, aardappeltjes en groenten is ideaal als doordeweekse maaltijd

Ingredienten
800 gram krieltjes in schil
4 kipfilets
4 grote plakken kaas (of meerdere kleine als je hem zelf schaaft)
4 plakken ham
Bloem
Paneermeel
1 ei
1 rode paprika
1 rode ui
250 gram cherrytomaatjes
Scheut olijfolie
Een snuf peper en zout
Een snuf paprikapoeder
Een theelepel tijm
2 teentjes knoflook
 
Materialen
Grote ovenschaal
Cocktailprikkers
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de kipfilets uit zodat ze zo plat mogelijk worden. Sla ze eventueel nog wat platter door er bakpapier of folie op te leggen en er met een pan op te slaan. Bestrooi de kipfilets met wat peper, zout en paprikapoeder. Beleg ze vervolgens elk met een plak ham en dan met kaas, zodat de kip helemaal bedekt is. Rol ze op en zet ze vast met 2 cocktailprikkers.
 
cordon bleu ovenschotel 01
cordon bleu ovenschotel 01
cordon bleu ovenschotel 01
cordon bleu ovenschotel 01
Bestrooi een bord met bloem, een ander bord met paneermeel en kluts het ei in een kommetje. Paneer de opgerolde kipfilets door ze eerst door de bloem te halen, dan door het ei en dan door het paneermeel. Leg de kipfilets naast elkaar in het midden va de ovenschaal. Was de aardappeltjes en snijd oneffenheden weg als dat nodig is. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
 
cordon bleu ovenschotel 01
cordon bleu ovenschotel 01
cordon bleu ovenschotel 01
cordon bleu ovenschotel 01
Snijd de paprika, rode ui en cherry tomaatjes in stukjes en voeg deze bij de aardappelpartjes in de kom. Pers de teentjes knoflook erbij en besprenkel alles met wat olijfolie en tijm. Hussel de aardappels en groenten wat door elkaar en leg ze dan rondom de kipfilets in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 45 minuten. Vergeet niet om de cocktailprikkers weer uit de kip te halen voor het opdienen.
 
135 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.