Tomatensoep met balletjes
Dit is voor mij heerlijk comfortfood: zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Lekker als lunch of avondmaal met wat verse broodjes. Of voeg wat soepgroenten toe voor een maaltijdsoep.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 ui ( gesnipperd )
-
2 tenen knoflook ( fijngesneden )
-
750 gr romatomaten ( in parten )
-
500 ml water
-
1 groentebouillontablet
-
1 klein blikje tomatenpuree ( 70 gr )
-
300 gr rauw vegetarisch gehakt
-
2 eetlepels paneermeel
-
Snuf Italiaanse kruiden
-
Peper en zout naar smaak
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Begin met het voorverwarmen van een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook tot ze glazig zijn.
-
Voeg de parten romatomaten en de tomatenpuree toe. Bak het geheel een paar minuten mee om de smaken te intensiveren.
-
Voeg 500 ml water toe aan de pan en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
-
Terwijl de soep kookt, kun je de (vegetarische) gehaktballetjes maken. Meng het (vegetarische) gehakt met het paneermeel, Italiaanse kruiden, en peper en zout naar smaak. Draai kleine balletjes van het mengsel.
-
Na 15 minuten koken, gebruik je een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde massa. Voeg de (vegetarische) gehaktballetjes toe aan de gepureerde soep en laat deze nog 10 minuten meekoken, of tot de balletjes goed gaar zijn.
-
Proef de soep en voeg indien nodig extra Italiaanse kruiden, peper en zout toe voor de juiste smaakbalans.
-
Serveer de soep in kommen en, als je wil, garneer met een beetje verse basilicum of peterselie voor extra smaak en presentatie.
-
Tip: voeg wat soepgroenten toe voor een maaltijdsoep.
-
Je kunt ook kant en klaar (vega) balletjes gebruiken voor in de tomatensoep.
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Ook lekker