Glutenvrije noten granola

Zelfgemaakte krokante granola uit de oven met noten, kokos en honing. Heerlijk door de yoghurt!

Ingredienten
100 gr cashewnoten
100 gr walnoten
30 gr zonnebloempitten
25 gr geraspte kokos
3 eetlepels honing (of agavesiroop)
snuf zout
40 gr kokosolie
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de noten en de zonnebloempitten in een keukenmachine en hak ze in een paar secondes grof. Je kunt ze ook met de hand grof hakken of in een plastic zakje doen en er een paar keer met de deegroller op slaan. Doe het notenmengsel in een kom en roer de geraspte kokos, honing en een snufje zout er door.
 
granola noten 01
granola noten 01
granola noten 01
granola noten 01
Smelt de kokosolie en giet deze er ook bij. Schep alles goed door elkaar en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak de noten granola ongeveer 15 min in totdat hij licht bruin begint te kleuren. Laat hem daarna goed afkoelen en bewaar hem in een afgesloten pot.

 

 

25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.