
Glutenvrije noten granola
Zelfgemaakte krokante granola uit de oven met noten, kokos en honing. Heerlijk door de yoghurt! Gemaakt met noten, helemaal glutenvrij dus!
15 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor porties
-
100 gr cashewnoten
-
100 gr walnoten
-
30 gr zonnebloempitten
-
25 gr geraspte kokos
-
3 eetlepels honing ( of agavesiroop )
-
1 Snuf zout
-
40 gr kokosolie
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de noten en de zonnebloempitten in een keukenmachine en hak ze in een paar seconden grof. Je kunt ze ook met de hand grof hakken of in een plastic zakje doen en er een paar keer met de deegroller op slaan.
-
Doe het notenmengsel in een kom en roer de geraspte kokos, honing en een snufje zout er door.
-
Smelt de kokosolie en giet deze er ook bij. Schep alles goed door elkaar en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak de noten granola ongeveer 15 min in totdat hij lichtbruin begint te kleuren. Laat hem daarna goed afkoelen en bewaar hem in een afgesloten pot.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker