
Speculaas granola
Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.
5 M + 20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
175 gr havervlokken
-
100 gr walnoten
-
3 eetlepels pompoenpitten
-
3 eetlepels amandelschaafsel
-
1 theelepel kaneel
-
2 theelepel speculaaskruiden
-
3 eetlepels maple syrup
-
4 eetlepels gesmolten kokosolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Hak de walnoten grof.
-
Doe de havervlokken, walnoten, pompoenpitten, snuf zout, amandelschaafsel, kaneel en speculaaskruiden in een kom. Meng alles goed.
-
Voeg dan de gesmolten kokosolie en maple syrup toe, meng alles goed.
-
Verdeel bakpapier over een baplaat en hier over de granola.
-
Zet in de oven en schep na 10 minuten alles een keer om, zet dan nog 10 minuten extra in de oven.
-
Laat goed afkoelen alvorens je het in een pot doet om te bewaren. Je kunt de speculaas granola dan ongeveer 3 weken bewaren.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker