Ga naar de inhoud
Speculaas granola

Speculaas granola

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

5 M + 20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 175 gr havervlokken
  • 100 gr walnoten
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.


  2. Hak de walnoten grof.


  3. Doe de havervlokken, walnoten, pompoenpitten, snuf zout, amandelschaafsel, kaneel en speculaaskruiden in een kom. Meng alles goed.


  4. Voeg dan de gesmolten kokosolie en maple syrup toe, meng alles goed.


  5. Verdeel bakpapier over een baplaat en hier over de granola.


    speculaas granola stap 1 speculaas granola stap 2 speculaas granola stap 3
  6. Zet in de oven en schep na 10 minuten alles een keer om, zet dan nog 10 minuten extra in de oven.


  7. Laat goed afkoelen alvorens je het in een pot doet om te bewaren. Je kunt de speculaas granola dan ongeveer 3 weken bewaren.