Ga naar de inhoud
Salade met druiven en noten

Salade met druiven en noten

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr gemengde sla
  • 200 gr druiven
  • 75 gr blauwe kaas of gorgonzola
  • 4 eetlepels pecannoten
  • 1 peer

Dressing:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 scheut olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf gedroogde tijm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de peer in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de peer verder in plakjes.


  2. Brokkel de kaas in stukjes.


  3. Halveer de druiven.


  4. Mix de ingrediënten van de dressing door elkaar.


  5. Meng de sla met de druiven, peer, pecannoten en kaas lichtjes door elkaar en voeg op het laatst de dressing toe.


  6. Tip: houd je niet van blauwe kaas of gorgonzola? Vervang deze dan door geitenkaas of brie of iets anders wat je wel lekker vindt.