
Salade met druiven en noten
Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
100 gr gemengde sla
-
200 gr druiven
-
75 gr blauwe kaas of gorgonzola
-
4 eetlepels pecannoten
-
1 peer
Dressing:
-
1 eetlepel honing
-
1 scheut olie
-
1 eetlepel citroensap
-
Snuf gedroogde tijm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de peer in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de peer verder in plakjes.
-
Brokkel de kaas in stukjes.
-
Halveer de druiven.
-
Mix de ingrediƫnten van de dressing door elkaar.
-
Meng de sla met de druiven, peer, pecannoten en kaas lichtjes door elkaar en voeg op het laatst de dressing toe.
-
Tip: houd je niet van blauwe kaas of gorgonzola? Vervang deze dan door geitenkaas of brie of iets anders wat je wel lekker vindt.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker