Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met erwtjes en geitenkaas

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 225 gr erwtjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 125 gr geitenkaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • snuf peper en zout
  • snuf tijm
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • boter om in te vetten
Materialen
  • Quiche ob bakvorm van ca 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui fijn en voeg toe aan een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de (bevroren) erwtjes toe en bak 2 minuutjes. Snijd de spek in stukken en voeg toe aan de erwtjes en bak een paar minuten mee. Vet een ronde bakvorm of quichevorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden goed aan elkaar.

quiche_erwtjes_01.jpg
quiche_erwtjes_02.jpg
quiche_erwtjes_03.jpg
quiche_erwtjes_04.jpg

Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel, dit absorbeert het vocht. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Verdeel het erwtjes mengsel over de bodem van de quichevorm. Halveer de tomaatjes en voeg ook toe. Kruimel de geitenkaas er over. Schenk het eiermengsel er over en zet de quiche ca. 45 min in de oven tot hij gaar is.

Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege.

Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: aardappel roerbak met worst
Budget recept: pastaschotel Hawaï

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip