Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met erwtjes en geitenkaas

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 225 gr erwtjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 125 gr geitenkaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • snuf peper en zout
  • snuf tijm
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • boter om in te vetten
Materialen
  • Quiche ob bakvorm van ca 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui fijn en voeg toe aan een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de (bevroren) erwtjes toe en bak 2 minuutjes. Snijd de spek in stukken en voeg toe aan de erwtjes en bak een paar minuten mee. Vet een ronde bakvorm of quichevorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden goed aan elkaar.

quiche_erwtjes_01.jpg
quiche_erwtjes_02.jpg
quiche_erwtjes_03.jpg
quiche_erwtjes_04.jpg

Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel, dit absorbeert het vocht. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Verdeel het erwtjes mengsel over de bodem van de quichevorm. Halveer de tomaatjes en voeg ook toe. Kruimel de geitenkaas er over. Schenk het eiermengsel er over en zet de quiche ca. 45 min in de oven tot hij gaar is.

Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege.

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili