Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quiche met erwtjes en geitenkaas

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui fijn en voeg toe aan een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de (bevroren) erwtjes toe en bak 2 minuutjes. Snijd de spek in stukken en voeg toe aan de erwtjes en bak een paar minuten mee. Vet een ronde bakvorm of quichevorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden goed aan elkaar.

 Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel, dit absorbeert het vocht. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Verdeel het erwtjes mengsel over de bodem van de quichevorm. Halveer de tomaatjes en voeg ook toe. Kruimel de geitenkaas er over. Schenk het eiermengsel er over en zet de quiche ca. 45 min in de oven tot hij gaar is.

 Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)