Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met erwtjes en geitenkaas

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 225 gr erwtjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 125 gr geitenkaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • snuf peper en zout
  • snuf tijm
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • boter om in te vetten
Materialen
  • Quiche ob bakvorm van ca 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui fijn en voeg toe aan een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de (bevroren) erwtjes toe en bak 2 minuutjes. Snijd de spek in stukken en voeg toe aan de erwtjes en bak een paar minuten mee. Vet een ronde bakvorm of quichevorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden goed aan elkaar.

quiche_erwtjes_01.jpg
quiche_erwtjes_02.jpg
quiche_erwtjes_03.jpg
quiche_erwtjes_04.jpg

Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel, dit absorbeert het vocht. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Verdeel het erwtjes mengsel over de bodem van de quichevorm. Halveer de tomaatjes en voeg ook toe. Kruimel de geitenkaas er over. Schenk het eiermengsel er over en zet de quiche ca. 45 min in de oven tot hij gaar is.

Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege.

Beoordeling (58 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst