Quiche met erwtjes en geitenkaas

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Hoofdgerecht 25 min + 45 oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui fijn en voeg toe aan een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de (bevroren) erwtjes toe en bak 2 minuutjes. Snijd de spek in stukken en voeg toe aan de erwtjes en bak een paar minuten mee. Vet een ronde bakvorm of quichevorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden goed aan elkaar.

  2. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel, dit absorbeert het vocht. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Verdeel het erwtjes mengsel over de bodem van de quichevorm. Halveer de tomaatjes en voeg ook toe. Kruimel de geitenkaas er over. Schenk het eiermengsel er over en zet de quiche ca. 45 min in de oven tot hij gaar is.

  3. Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege.

Heeft het gesmaakt?
137 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!