
Quiche met erwtjes en geitenkaas
Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.
25 M + 45 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
225 gr erwtjes ( diepvries )
-
1 ui
-
125 gr cherrytomaatjes
-
125 gr geitenkaas
-
4 eieren
-
200 ml melk
-
snuf peper en zout
-
snuf tijm
-
8 plakken ontbijtspek
-
1 eetlepel paneermeel
-
6 plakjes bladerdeeg
-
boter + om in te vetten
Materialen
-
Quiche ob bakvorm van ca 24 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui fijn en voeg toe aan een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de (bevroren) erwtjes toe en bak 2 minuutjes. Snijd de spek in stukken en voeg toe aan de erwtjes en bak een paar minuten mee. Vet een ronde bakvorm of quichevorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden goed aan elkaar.
-
Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel, dit absorbeert het vocht. Klop de eieren los met een snufje peper, zout, tijm en melk. Verdeel het erwtjes mengsel over de bodem van de quichevorm. Halveer de tomaatjes en voeg ook toe. Kruimel de geitenkaas er over. Schenk het eiermengsel er over en zet de quiche ca. 45 min in de oven tot hij gaar is.
-
Voor een vegetarische variant laat je het spek achterwege.
Heeft het gesmaakt?
141 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 590
- vet 38 gr
- verzadigd vet 19 gr
- koolhydraten 37 gr
- w.v. suikers 5.2 gr
- vezels 3.8 gr
- eiwit 22 gr
- zout 2.1 gr
Ook lekker