Ga naar de inhoud
Mini quiches met geitenkaas

Mini quiches met geitenkaas

Bak snel en makkelijk deze mini quiches met geitenkaas. Heerlijk met spinazie en walnoten en op smaak gebracht met tijm. Perfect voor elke gelegenheid, van borrel tot brunch!

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 plakjes bladerdeeg ( diepvries )
  • 125 gr geitenkaas
  • 3 eieren
  • 125 ml kookroom
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 handje walnoten
  • 1 snuf tijm
  • 1 snuf peper en zout

Benodigdheden

  • Bakvormpjes 10 tot 12 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.


  2. Vet je vormpjes licht in. Druk het deeg zachtjes in elk vormpje. De randen mogen iets er uit steken, maar als het te veel er buiten valt kun je deze afsnijden of knippen. Bestrooi de bodems met bladerdeeg van met een dun laagje paneermeel.


  3. Scheur de spinazie in kleinere stukjes en verdeel over de vormpjes. Verkruimel de geitenkaas en voeg ook deze toe, samen met de grofgehakte walnoten.


  4. Klop in een kom de eieren los met de room. Voeg tijm, peper en zout toe naar smaak.


    Mini quiches met geitenkaas stap 1 Mini quiches met geitenkaas stap 2 Mini quiches met geitenkaas stap 3
  5. Verdeel het eiermengsel over de bladerdeegvormpjes met vulling. Bak de mini quiches in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.


  6. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Deze mini quiches zijn zowel warm als koud heerlijk. Ze zijn perfect als hapje bij een borrel, als voorgerecht of voor bij de (paas)brunch. Geniet ervan!