Ga naar de inhoud
Courgettetaart

Courgettetaart

Proef deze smaakvolle courgettetaart: met knapperig bladerdeeg, een romige vulling met courgette en gedroogde tomaatjes. Een heerlijke hartige taart als hoofdgerecht met salade of een kom soep.

30 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 2 courgettes
  • 60 gr geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 200 ml kookroom
  • 1 snuf tijm
  • snuf peper en zout
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • boter + om in te vetten
  • Optioneel: snuf chili

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Vet de quichevorm of springvorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de vellen bladerdeeg en druk deze goed aan elkaar. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.


  3. Snijd de courgettes in plakjes van ca. 5 mm dik.


    courgettetaart stap 1 courgettetaart stap 2 courgettetaart stap 3
  4. Klop de eieren door elkaar met de kookroom, tijm, peper en zout (en eventueel een snufje chili). Giet de helft op de bodem van de quichevorm. Leg dan de plakjes courgette erop, begin aan de buitenkant en werk dan in rondjes naar binnen.


  5. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel over de courgette. Giet de andere helft van het eiermengsel erover. Bestrooi de bovenzijde met geraspte kaas.


    courgettetaart stap 4 courgettetaart stap 5 courgettetaart stap 6
  6. Bak de courgettetaart ca. 45 minuten gaar in de oven en snijd daarna in plakjes.


  7. Lekker met een salade of een kom soep.