Taco bowl

Een Mexicaans feestje in een kom met o.a. rijst, gekruid gehakt en tomaten.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de knoflook fijngehakt er aan toe en breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder, komijn en een snufje peper en zout. Voeg de champignons in plakjes toe en bak mee. Kook ondertussen ook de rijst gaar. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes en het vocht.

  2. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de schil en pit en snijd in partjes. Laat de mais goed uitlekken. Maak kommetjes met gedeeltes met de rijst, gehaktmengsel, avocado, ijsberg sla, tortilla chips, mais en tomaatjes. Serveer met een partje limoen en een schep zure room en taco saus.

Heeft het gesmaakt?
216 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!