
Enchilada’s met kip
Deze heerlijke enchilada's met kip, groenten en gesmolten kaas zijn een perfect, voedzaam hoofdgerecht. De paprika, tomaat, maïs en kruiden zorgen voor een lekkere Mexicaanse sensatie. Serveer met zure room en rijst voor een complete maaltijd. Geschikt voor elke dag van de week.
30 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr kipfilet ( vega )
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
2 paprika's
-
400 gr tomatenblokjes
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
120 gr maïs
-
6 medium wraps
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 snuf peper en zout
-
1 theelepel komijn
-
2 theelepels paprikapoeder
-
1 theelepel chilipoeder
-
75 gr geraspte kaas
-
2 bosui
-
zure room
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de kipfilet (vega) in kleine blokjes en bak deze in een aparte pan met een eetlepel olijfolie tot ze net gaar en goudbruin zijn. Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
-
Verwarm de resterende eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en roer goed door.
-
Snijd de paprika’s in blokjes en voeg ze toe. Roer de tomatenpuree er door en breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de gebakken kip toe en de bosui samen met de uitgelekte mais. Roer de helft van de tomatenblokjes erdoor en laat het mengsel een paar minuten sudderen.
-
Leg een wrap op een vlakke ondergrond en verdeel een portie van de vulling in het midden. Rol de wrap strak op en leg deze in een ovenschaal met de naad naar beneden. Herhaal dit met de overige wraps. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
-
Giet de rest van de tomatenblokjes over de wraps in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet de ovenschaal in de oven en bak de enchilladas ongeveer 20 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
-
Haal de enchilladas met kip uit de oven en maak af met een lepel zure room en wat extra bosui.
-
Tips: deze wraps zijn heerlijk met wat rijst er bij.
Bewaar eventuele restjes van de enchilladas in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen.
Houd ongeveer 1,5 tot 2 enchilladas per persoon aan met rijst er bij als avondmaal.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
15 stemmen
Ook lekker