Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Huevos rancheros

Dit Mexicaanse ontbijt van wraps met bonen in tomatensaus en gebakken ei tover ik om tot een heerlijke lunch of avondmaal

Ingrediënten
  • 4 kleine tortilla’s
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels zure room
  • bieslook
  • 1 uitje
  • 2 knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 400 gr tomaten blokjes
  • 200 gr kidney bonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 (punt)paprika
  • Snufje chili vlokken

Bereiding
Snipper de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, peper zout en een klein snufje chili. Snijd de puntpaprika in blokjes en laat de kidney bonen uitlekken. Schep de paprika en de bonen door de tomatensaus. Lat de saus nog een paar minuten pruttelen.

huevos_rancheros_01-1.jpg
huevos_rancheros_02-1.jpg
huevos_rancheros_03-1.jpg
huevos_rancheros_04-1.jpg

Bak ondertussen de eieren in een pan als spiegelei. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Serveer de tortilla wraps met een flinke schep van de tomatensaus met groenten, het ei, wat plakjes avocado en een schep zure room. Garneer met wat frisse bieslook.

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili