Huevos rancheros
Dit Mexicaanse ontbijt van wraps met bonen in tomatensaus en gebakken ei tover ik om tot een heerlijke lunch of avondmaal
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, peper zout en een klein snufje chili. Snijd de puntpaprika in blokjes en laat de kidney bonen uitlekken. Schep de paprika en de bonen door de tomatensaus. Lat de saus nog een paar minuten pruttelen.
-
Bak ondertussen de eieren in een pan als spiegelei. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Serveer de tortilla wraps met een flinke schep van de tomatensaus met groenten, het ei, wat plakjes avocado en een schep zure room. Garneer met wat frisse bieslook.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!