Huevos rancheros
Hoewel huevos rancheros traditioneel als ontbijt wordt geserveerd, eet ik het vaak liever als lunch of avondeten. De combinatie van ei, bonen en avocado vult goed, en de frisse koriander en limoen maken het lekker licht.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 middelgrote tortilla wraps
-
4 eieren
-
2 avocadoās
-
1 teen knoflook
-
1 uitje
-
130 gr zwarte bonen
-
400 ml tomatenblokjes
-
1 snuf komijn
-
1 snuf paprikapoeder
-
1 snuf chili
Garnering:
-
koriander
-
limoen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en fruit het fijngesneden uitje en de knoflook tot deze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en chili toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker wordt.
-
Laat de zwarte bonen uitlekken en roer ze door de saus. Warm dit kort door en zet het vuur laag.
-
Bak ondertussen de eieren in een andere pan aan 1 zijde tot de eierdooier nog iets zacht is, of langer als je de dooier wat steviger wilt. Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan of magnetron.
-
Snijd de avocadoās in plakjes. Leg op elke wrap een schep van de saus met bonen, gevolgd door een gebakken ei en enkele plakjes avocado.
-
Garneer met verse koriander en een schijfje limoen voor extra frisheid.
-
Bewaar restjes van de bonensaus maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
-
Tip: gebruik tortillaās op basis van maĆÆs voor een glutenvrij gerecht.
Heeft het gesmaakt?
1 stem