Huevos rancheros

Dit Mexicaanse ontbijt van wraps met bonen in tomatensaus en gebakken ei tover ik om tot een heerlijke lunch of avondmaal

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, peper zout en een klein snufje chili. Snijd de puntpaprika in blokjes en laat de kidney bonen uitlekken. Schep de paprika en de bonen door de tomatensaus. Lat de saus nog een paar minuten pruttelen.

 Bak ondertussen de eieren in een pan als spiegelei. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in plakjes. Serveer de tortilla wraps met een flinke schep van de tomatensaus met groenten, het ei, wat plakjes avocado en een schep zure room. Garneer met wat frisse bieslook.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!