Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Teriyakisaus

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Ingrediënten
  • 75 ml water
  • 75 ml sojasaus
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel maïzena
  • Scheutje sesamolie

Bereiding
Verwarm de olie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen. Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus. Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maizena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken en klaar is je teriyakisaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel