Teriyakisaus zelf maken

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 150 ml

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen. Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus. Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maizena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken en klaar is je teriyakisaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

  2. Tip: 150 ml teriyaki saus staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid voor een gerecht voor 4 personen.

  3. [recipe-video]

  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
278 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!