Ga naar de inhoud
Teriyakisaus zelf maken

Teriyakisaus zelf maken

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor ml

  • 75 ml water
  • 75 ml sojasaus
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel maïzena
  • Scheutje sesamolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen. Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus. Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maizena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken en klaar is je teriyakisaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.


  2. Tip: 150 ml teriyaki saus staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid voor een gerecht voor 4 personen.