Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Teriyakisaus

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Ingrediënten
  • 75 ml water
  • 75 ml sojasaus
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel maïzena
  • Scheutje sesamolie

Bereiding
Verwarm de olie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen. Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus. Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maizena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken en klaar is je teriyakisaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal