Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Video: popcorn zoet en zout

Zoete of zoute popcorn maak je heel makkelijk zelf met dit recept inclusief video

Ingredienten
Zonnebloemolie
Popcorn mais
(bruine) basterd suiker
snuf zout
 
Materialen
Pan met deksel
schuimspaan
 
Bereiding
Doe een laagje zonnebloemolie in een pan, dit kan een soeppan zijn met dikke bodem of een hapjespan. Test of de olie heet genoeg is door een paar maiskorrels in de olie toe gooien, als ze bruisen en ronddraaien is de temperatuur goed. De olie mag niet gaan roken, dan is hij te heet. Voeg een laagje mais toe op de bodem zodat deze net bedekt is. Schud een paar keer goed met de pan. Doe de deksel op de pan en wacht tot ze gaan poffen. Schud af en toe de pan heen en weer (met de deksel er op). Als het geluid van het poffen afneemt zet je het vuur uit. Til voorzichtig de deksel op en strooi ongeveer 4 eetlepels suiker of een flinke snuf zout er in. Laat nog een paar minuutjes staan en schep daarna de popcorn door elkaar en daarna in een kom.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.