Video: popcorn zoet en zout

Zoete of zoute popcorn maak je heel makkelijk zelf met dit recept inclusief video

Ingredienten
Zonnebloemolie
Popcorn mais
(bruine) basterd suiker
snuf zout
 
Materialen
Pan met deksel
schuimspaan
 
Bereiding
Doe een laagje zonnebloemolie in een pan, dit kan een soeppan zijn met dikke bodem of een hapjespan. Test of de olie heet genoeg is door een paar maiskorrels in de olie toe gooien, als ze bruisen en ronddraaien is de temperatuur goed. De olie mag niet gaan roken, dan is hij te heet. Voeg een laagje mais toe op de bodem zodat deze net bedekt is. Schud een paar keer goed met de pan. Doe de deksel op de pan en wacht tot ze gaan poffen. Schud af en toe de pan heen en weer (met de deksel er op). Als het geluid van het poffen afneemt zet je het vuur uit. Til voorzichtig de deksel op en strooi ongeveer 4 eetlepels suiker of een flinke snuf zout er in. Laat nog een paar minuutjes staan en schep daarna de popcorn door elkaar en daarna in een kom.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
 
187 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.