Ga naar de inhoud
Kip teriyaki

Kip teriyaki

Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr rijst
  • 600 gr broccoli ( in kleine roosjes )
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 2 bosuien
  • 300 gr stukjes kip ( vega )
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 3 cm gember ( of een snuf gemberpoeder )

teriyakisaus:

  • 40 ml water
  • 40 ml sojasaus
  • 0.5 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • Scheutje sesamolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de teriyakisaus. Verwarm de sesamolie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen. Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus.


  2. Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maïzena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken.


  3. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. Kook of stoom ook de broccoli beetgaar.


  4. Verhit een pan en fruit de fijngehakte ui, gember en knoflook hierin aan met een klein beetje olie. Voeg de stukjes (vega) kip toe en bak een paar minuutjes mee.


    kip teriyaki stap 1 kip teriyaki stap 2 kip teriyaki stap 3
  5. Voeg de teriyaki saus bij de kip en roer goed door. Voeg daarna ook de broccoliroosjes toe en schep door de saus.


  6. Serveer de rijst met de kip teriyaki op borden. Hak de bosuien in ringetjes en bestrooi samen met de sesam over de kip teriyaki.


  7. Tips: je kunt ook kant en klare teriyakisaus kopen voor een nog sneller recept.


  8. Ook lekker met cashewnoten.