Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met panko en tomaat

Vis uit de oven met een knapperig korstje en zoete geroosterde tomaatjes

Ingrediënten
  • 300 gr schelvis
  • 175 gr tomaatjes (aan tak)
  • 20 gr panko (japans broodkruim)
  • blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • scheutje olie

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in en verdeel de vis hierin. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout. Snijd de basilicum fijn en meng met de panko.

Voeg ongeveer 1 eetlepel olie toe en verdeel over de vis en druk iets aan. Leg de tomaatjes er tussen. Bak de vis ca 15 minuten gaar in de oven en het korstje krokant. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×