Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met panko en tomaat

Vis uit de oven met een knapperig korstje en zoete geroosterde tomaatjes

Ingrediënten
  • 300 gr schelvis
  • 175 gr tomaatjes (aan tak)
  • 20 gr panko (japans broodkruim)
  • blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • scheutje olie

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in en verdeel de vis hierin. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout. Snijd de basilicum fijn en meng met de panko.

Voeg ongeveer 1 eetlepel olie toe en verdeel over de vis en druk iets aan. Leg de tomaatjes er tussen. Bak de vis ca 15 minuten gaar in de oven en het korstje krokant. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×