Ga naar de inhoud
Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat

Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat

Een romige spaghetti die 100% plantaardig is, gemaakt met peulvruchten en een heerlijke smaak heeft door de Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat. Niet alleen heel gemakkelijk, het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

5 M bereidingstijd + 15 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 350 gr volkoren spaghetti
  • 1 ui ( gesnipperd )
  • 3 teentjes knoflook ( fijngesneden )
  • 1 blik limabonen ( 400 gr )
  • 300 ml water
  • 200 ml sojamelk
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout ( naar smaak )
  • 300 gr tuinbonen ( vriesvers )
  • 75 gr zongedroogde tomaat

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en voeg een scheutje olie toe zodat het niet blijft plakken. Zet opzij tot de saus klaar is.


  2. Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de ui en knoflook 2-3 minuten op middelhoog vuur.


  3. Doe de gebakken ui en knoflook in een blender. Spoel de bonen goed af en voeg toe.


  4. Schenk het water en de sojamelk erbij en verkruimel er een half blokje groentebouillon in. Voeg ook de edelgistvlokken, het citroensap en de Italiaanse kruiden toe en mix alles tot een dikke romige saus. Verdun de saus indien nodig met wat meer groentebouillon of water.


  5. Haal de tuinbonen uit de diepvries en verwarm ze kort in wat kokend water tot ze beetgaar zijn. Hak in de tussentijd de zongedroogde tomaat fijn.


  6. Giet de saus bij de spaghetti in de pan en voeg de tuinbonen en zongedroogde tomaat toe. Verwarm een paar minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.


  7. Serveer de spaghetti meteen of vries het tot wel 2-3 maanden in. Garneer eventueel met wat verse peterselie en/of pistachenoten.