Zalm broccoli schotel

Perfect voor een doordeweekse dag: ovenschotel met aardappelen, broccoli en verse zalm
Ingredienten
500 gr broccoli
250 ml kookroom
300 a 400 gr zalm
1 eetl mosterd
700 gr vastkokende aardappelen
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
 
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd de broccoli in roosjes. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten in een pan met water. Voeg de laatste 5 minuten ook de broccoli roosjes toe. Klop de kookroom met de mosterd en wat peper en zout door elkaar.
 
zalm ovenschotel 01
zalm ovenschotel 01
zalm ovenschotel 01
zalm ovenschotel 01
Controleer of de aardappelen beetgaar zijn en giet ze samen met de broccoli af en verdeel deze in een ovenschaal. Snijd de zalm in blokken en leg deze tussen de aardappels en broccoli. Schenk de kookroom er over en verdeel als laatste de kaas er over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.
756 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.