Ga naar de inhoud
Broccoli stamppot

Broccoli stamppot

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke maaltijd die boordevol smaak zit? Probeer dit recept voor broccoli stamppot eens. Alles wat je nodig hebt is o.a. broccoli, aardappelen en kruiden om de perfecte combinatie van smaken te creëren. Lekker met wat krokante walnoten. 

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr broccoli
  • 600 gr kruimige aardappels ( geschild )
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 klontje boter
  • 1 snuf peper en zout
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 1 handje walnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappels hieraan toe.


  2. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de harde stukjes van de stam en vervolgens de rest in stukjes.


  3. Kook deze in ca. 15 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de stukjes broccoli stam toe en de laatste 8 minuten de broccoli in roosjes toe en kook mee.


  4. Giet vervolgens als alles gaar is af en doe de aardappels en broccoli terug in de pan.


  5. Stamp fijn en voeg een scheutje melk toe en een klontje boter om de stamppot smeuïg te maken.


  6. Breng de broccoli stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


  7. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en hak de walnoten grof. Schep deze op het laatst door de stamppot.


  8. Tips: deze stamppot is vegetarisch maar je kunt ook de gedroogde tomaatjes vervangen door gebakken spekjes. Ook lekker met (vega) gehaktballetjes of worstjes erbij.


  9. Ook lekker om de aardappel eens te vervangen voor zoete aardappelen.