Ovenschotel met broccoli

Een smaakvol recept voor ovenschotel met broccoli en aardappelschijfjes. Gemaakt met (vega) gehakt, kookroom en een knapperige laag kaas is dit heerlijk comfort food dat je al in 25 minuutjes in de oven hebt staan.

Hoofdgerecht 25 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Start met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze kort, zo’n 4 minuten. Gebruik je geen kant en klare voorgekookte aardappelschijfjes dan kun je deze ook een paar minuten in water of magnetron voorkoken zodat ze zeker gaar en zacht worden in de oven.

  2. Snipper de ui, snijd de champignons en gedroogde tomaatjes. Fruit de ui en voeg de champignons toe aan een pan tot ze zacht zijn. Meng het (vega) gehakt erdoor en bak het kort. Voeg de tomatenpuree en gedroogde tomaatjes toe, kruid met Italiaanse kruiden en een snufje cayennepeper naar smaak.

  3. Klop in een kom de eieren los met de plantaardige room, voeg naar smaak peper en zout toe. Neem een ovenschaal en begin met een laag van het vega gehaktmengsel, gevolgd door een laag aardappelschijfjes. Verdeel daarover de voorgekookte broccoli roosjes. Giet het room-eimengsel gelijkmatig over de broccoli en sluit af met een royale laag geraspte kaas.

  4. Bak de broccoli ovenschotel in de voorverwarmde oven voor circa 35 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.

Heeft het gesmaakt?
59 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!