Zelfgemaakte soesjes met slagroom

Deze gevulde soesjes met slagroom en aardbeien zijn leuk om uit te delen of voor bij de high tea

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat smelten. Zeef de bloem en een snufje zout er bij en roer met een houten lepel door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur garen.

 Mix de eieren een voor een er door. Het resultaat is een plakkerig beslag. Schep dit in een spuitzak (liefst met rond spuitmondje) en maak hoopjes van ca 4 cm doorsnede op de bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de soesjes. Ik heb ze in 2 porties gebakken. Bak de soesjes in ca 20 minuten gaar en iets bruin. Maak tussendoor de ovendeur niet open en als ze klaar zijn laat je de ovendeur minimaal 10 minuten op een kiertje staan. Zo voorkom je dat ze inzakken.

 Klop de slagroom met de klop-fix en suiker stijf. Als de soesjes helemaal zijn afgekoeld knip je ze voorzichtig met een schone keukenschaar open en het bovenste gedeelte er af. Als je gaat snijden heb je kans dat je ze kapot drukt. Spuit of schep wat van de slagroom op de onderste helft. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de slagroom. Leg het bovenste gedeelte van het soesje er op.

 Bewaar de soesjes in de koelkast. Wil je ze een dag van te voren maken dan is het aan te raden om de ongevulde soesjes te bewaren in een afgedekte trommel en ze een paar uur of vlak van te voren te vullen met slagroom en de aardbeien.

46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.