Ga naar de inhoud
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Makkelijk basisrecept voor heerlijke zachte rode cakejes gemaakt met cacao en rode kleurstof gedecoreerd met een mooie romige toef, ook leuk voor Valentijn!

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels rode kleurstof
  • 1 eetlepel cacao poeder

Topping

  • 200 gr roomkaas
  • 200 gr poedersuiker
  • 50 gr boter

Benodigdheden

  • Mixer
  • Muffinbakvorm
  • papieren muffinvormpjes
  • spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe voor het beslag de boter (150 gr) in een kom samen met de suiker (150 gr) en mix romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix er door.


  2. Zeef het meel en de cacao erbij en mix er ook kort door. Doe daarna de melk erbij en de rode kleurstof, de hoeveelheid en sterkte kan wisselen per merk of product dus kijk wanneer het beslag een mooie kleur heeft.


  3. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes in de bakvorm. Bak de red velvet cakejes ca. 25 min in de oven tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.


    Maak ondertussen de topping: Mix de boter romig en voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix tot een gladde massa. Doe dit in een spuitzak en maak toefjes op de red velvet cupcakes.


  4. Tips: neem na het bakken 1 cupcake en kruimel deze fijn. Garneer hier de andere cupcakes mee.


    Rode kleurstof koop je online bij een bakwinkel maar is ook vaak verkrijgbaar bij Jamin of Xenos