Red velvet cupcakes

Makkelijk basisrecept voor heerlijke zachte rode cakejes gemaakt met cacao en rode kleurstof gedecoreerd met een mooie romige toef, ook leuk voor Valentijn!

Bakrecept 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Topping

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe voor het beslag de boter (150 gr) in een kom samen met de suiker (150 gr) en mix romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix er door.

  2. Zeef het meel en de cacao erbij en mix er ook kort door. Doe daarna de melk erbij en de rode kleurstof, de hoeveelheid en sterkte kan wisselen per merk of product dus kijk wanneer het beslag een mooie kleur heeft.

  3. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes in de bakvorm. Bak de red velvet cakejes ca. 25 min in de oven tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.


    Maak ondertussen de topping: Mix de boter romig en voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix tot een gladde massa. Doe dit in een spuitzak en maak toefjes op de red velvet cupcakes.

  4. Tips: neem na het bakken 1 cupcake en kruimel deze fijn. Garneer hier de andere cupcakes mee.


    Rode kleurstof koop je online bij een bakwinkel maar is ook vaak verkrijgbaar bij Jamin of Xenos

Heeft het gesmaakt?
130 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!