Red velvet cupcakes

Makkelijk basisrecept voor heerlijke zachte rode cakejes gemaakt met cacao en rode kleurstof gedecoreerd met een mooie romige toef, ook leuk voor Valentijn!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Doe voor het beslag de boter (150 gr) in een kom samen met de suiker (150 gr) en mix romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix er door.

Zeef het meel en de cacao erbij en mix er ook kort door. Doe daarna de melk erbij en de rode kleurstof, de hoeveelheid en sterkte kan wisselen per merk of product dus kijk wanneer het beslag een mooie kleur heeft.

Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes in de bakvorm. Bak de red velvet cakejes ca. 25 min in de oven tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.

Maak ondertussen de topping: Mix de boter romig en voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix tot een gladde massa. Doe dit in een spuitzak en maak toefjes op de red velvet cupcakes.

Tips: neem na het bakken 1 cupcake en kruimel deze fijn. Garneer hier de andere cupcakes mee.

Rode kleurstof koop je online bij een bakwinkel maar is ook vaak verkrijgbaar bij Jamin of Xenos

69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.