Cupcakes met muisjes

Zelfgemaakte vanille cupcakes met toef botercreme en roze of blauwe muisjes, leuk voor een babyshower, voor de kraamvisite, of als cadeau.

Bakrecept 30 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Botercreme

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker, vanillesuiker en boter romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen en mix nog even door tot het beslag wat luchtiger wordt. Voeg de melk toe en mix er ook door. Als laatste voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot deze is opgenomen. Vul de papieren vormpjes in de bakvorm met het beslag tot iets onder de rand. Bak ze in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar in de oven. Zet ze niet te hoog in de oven.

  2. Mix de boter in ca. 5 a 10 min romig met een mixer. Het mengsel moet wit van kleur worden. Mix dan voorzichtig de poedersuiker er door. Laat eventueel iets opstijven in de koelkast. Laat de cupcakes afkoelen. Doe de botercrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes en bestrooi met muisjes.

  3. Tips: Geen tijd om cupcakes te bakken? Koop dan kant en klare muffins en voorzie deze van een toef botercrème.

  4. Bewaar de cupcakes in een afgesloten bak of trommel. Wil je ze met toef langer dan een paar uur bewaren, zet ze dan in de koelkast en haal ze een paar uur van te voren uit de koelkast.

  5. Tip: bekijk hier nog meer lekkere kraamhapjes

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!