Bruschetta met spinazie spread

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 16 stuks

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de spinazie fijn in een keukenmachine. Als je gesneden spinazie uit de vriezer gebruikt laat je deze alleen ontdooien en goed uitlekken. Hak het sjalotje bij de spinazie. Meng de spinazie door de zure room. Prak de geitenkaas en meng ook onder het spinaziemengsel.

  2. Breng de spinazie spread lekker op smaak met peper en zout. Snijd het ciabatta brood in dikke plakken en bestrijk de bovenzijde met olijfolie. Bak de sneetjes krokant in de oven, onder de grill of in de pan. Besmeer de bruschetta’s met een dikke laag spinaziespread. Snijd de plakjes parmaham in tweeën en leg deze op de broodjes. Verdeel de pijnboompitten en eventueel wat tuinkers er over.

Heeft het gesmaakt?
68 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!