Bruschetta met spinazie spread

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham Ingredienten
100 gr spinazie (vers of uit de vriezer)
125 ml zure room
1 klein sjalotje
125 gr geitenkaas (met honing)
Peper en zout
2 ciabatta broden
8 plakjes parmaham
3 eetl geroosterde pijnboompitten
Tuinkers ter garnering
 
Materialen
Bij verse spinazie is een keukenmachine nodig
 
Bereiding
Hak de spinazie fijn in een keukenmachine. Als je gesneden spinazie uit de vriezer gebruikt laat je deze alleen ontdooien en goed uitlekken. Hak het sjalotje bij de spinazie. Meng de spinazie door de zure room. Prak de geitenkaas en meng ook onder het spinaziemengsel.
 
bruchetta met spinazie spread 01
bruchetta met spinazie spread 01
bruchetta met spinazie spread 01
bruchetta met spinazie spread 01
Breng de spinazie spread lekker op smaak met peper en zout. Snijd het ciabatta brood in dikke plakken en bestrijk de bovenzijde met olijfolie. Bak de sneetjes krokant in de oven, onder de grill of in de pan. Besmeer de bruschetta’s met een dikke laag spinaziespread. Snijd de plakjes parmaham in tweeën en leg deze op de broodjes. Verdeel de pijnboompitten en eventueel wat tuinkers er over.
Vind je dit leuk?
66 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!