Ga naar de inhoud
Bruschetta met spinazie spread

Bruschetta met spinazie spread

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gr spinazie ( vers of uit de vriezer )
  • 125 ml zure room
  • 1 klein sjalotje
  • 125 gr geitenkaas ( met honing )
  • peper en zout
  • 2 ciabatta broden
  • 8 plakjes parmaham
  • 3 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • tuinkers ter garnering

BENODIGDHEDEN

  • Bij verse spinazie is een keukenmachine nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de spinazie fijn in een keukenmachine. Als je gesneden spinazie uit de vriezer gebruikt laat je deze alleen ontdooien en goed uitlekken. Hak het sjalotje bij de spinazie. Meng de spinazie door de zure room. Prak de geitenkaas en meng ook onder het spinaziemengsel.


    bruchetta met spinazie spread 01 bruchetta met spinazie spread 01 bruchetta met spinazie spread 01
  2. Breng de spinazie spread lekker op smaak met peper en zout. Snijd het ciabatta brood in dikke plakken en bestrijk de bovenzijde met olijfolie. Bak de sneetjes krokant in de oven, onder de grill of in de pan. Besmeer de bruschetta’s met een dikke laag spinaziespread. Snijd de plakjes parmaham in tweeën en leg deze op de broodjes. Verdeel de pijnboompitten en eventueel wat tuinkers er over.