Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met spinazie spread

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham Ingredienten
100 gr spinazie (vers of uit de vriezer)
125 ml zure room
1 klein sjalotje
125 gr geitenkaas (met honing)
Peper en zout
2 ciabatta broden
8 plakjes parmaham
3 eetl geroosterde pijnboompitten
Tuinkers ter garnering
 
Materialen
Bij verse spinazie is een keukenmachine nodig
 
Bereiding
Hak de spinazie fijn in een keukenmachine. Als je gesneden spinazie uit de vriezer gebruikt laat je deze alleen ontdooien en goed uitlekken. Hak het sjalotje bij de spinazie. Meng de spinazie door de zure room. Prak de geitenkaas en meng ook onder het spinaziemengsel.
 
bruchetta met spinazie spread 01
bruchetta met spinazie spread 01
bruchetta met spinazie spread 01
bruchetta met spinazie spread 01
Breng de spinazie spread lekker op smaak met peper en zout. Snijd het ciabatta brood in dikke plakken en bestrijk de bovenzijde met olijfolie. Bak de sneetjes krokant in de oven, onder de grill of in de pan. Besmeer de bruschetta’s met een dikke laag spinaziespread. Snijd de plakjes parmaham in tweeën en leg deze op de broodjes. Verdeel de pijnboompitten en eventueel wat tuinkers er over.
Beoordeling (39 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes