Spinazie artisjok dip

Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.

Hapjes en snacks 10 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Laat de spinazie ontdooien in een zeef boven een kom, zodat het zoveel mogelijk uitlekt. Druk daarna met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie in de zeef.

  3. Snijd de artisjok fijn en pers de knoflook. Doe dit in een kom en meng de uitgelekte spinazie erdoor. Meng ook de roomkaas, 100 gr mozzarella, parmezaanse kaas en peper en zout erdoor.

  4. Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi de overige mozzarella erover.

  5. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven tot de kaas mooi smelt en het goudbruin wordt. Je kunt er lekker crackertjes in dippen, of (zelfgemaakte) tortillachips of groenten bijvoorbeeld.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.