Ga naar de inhoud
Spinazie artisjok dip

Spinazie artisjok dip

Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr spinazie ( diepvries )
  • 1 blikje artisjok harten ( 390 gram )
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr roomkaas
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 1 snuf peper en zout
  • Crackers ( of zelfgemaakte tortillachips of groenten )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden


  2. Laat de spinazie ontdooien in een zeef boven een kom, zodat het zoveel mogelijk uitlekt. Druk daarna met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie in de zeef.


  3. Snijd de artisjok fijn en pers de knoflook. Doe dit in een kom en meng de uitgelekte spinazie erdoor. Meng ook de roomkaas, 100 gr mozzarella, parmezaanse kaas en peper en zout erdoor.


    Spinazie artisjok dip stap 1 Spinazie artisjok dip stap 2 Spinazie artisjok dip stap 3
  4. Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi de overige mozzarella erover.


  5. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven tot de kaas mooi smelt en het goudbruin wordt. Je kunt er lekker crackertjes in dippen, of (zelfgemaakte) tortillachips of groenten bijvoorbeeld.


    Spinazie artisjok dip stap 4 Spinazie artisjok dip stap 5 Spinazie artisjok dip stap 6