Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Hoofdgerecht 50 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden:

Bereiding

  1. Bak de spinazie in een grote pan tot hij geslonken is en laat daarna goed uitlekken.

  2. Meng de spinazie met de ricotta en een snuf peper en zout en voeg wat basilicum toe.

  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer door elkaar tot een roux en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde tot een gladde bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel een klein beetje van de saus over de bodem van de ovenschaal of schalen.

  5. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  6. Snijd de zalm in stukjes en besprenkel met citroensap en peper en zout.

  7. Leg een lasagnevel op een snijplank en leg wat van het spinaziemengsel aan 1 zijde en verdeel wat zalm er over. Rol voorzichtig op en leg in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling.

  8. Schep wat van de bechamelsaus over de lasagnerolletjes.

  9. Bestrooi met pijnboompitten en kaas.

  10. Bak de cannelloni met zalm gaar in de oven in ca. 30 minuten.

  11. Tips: je kunt ook diepvries spinazie gebruiken.

  12. Kun je de vellen moeilijk buigen? Kook ze dan 2 minuutjes in water of bij harde vellen nog langer.

Heeft het gesmaakt?
190 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop