Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige spinazie is een heerlijke ovenschotel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden:

Bereiding

 Bak de spinazie in een grote pan tot hij geslonken is. Laat goed uitlekken en meng met de ricotta en een snuf peper en zout en voeg wat basilicum toe. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer door elkaar tot een roux en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde tot een gladde bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel een klein beetje van de saus over de bodem van de ovenschaal of schalen.

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de zalm in stukjes en besprenkel met citroensap en peper en zout. Leg een lasagnevel op een plank en leg wat van het spinaziemengsel aan 1 zijde en verdeel wat zalm er over. Rol voorzichtig op en leg in een ingevette ovenschaal.

 Kun je vellen moeilijk buigen? Kook ze dan 2 minuutjes in water of bij harde vellen nog langer. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling. Schep wat van de bechamelsaus over de lasagnerolletjes. Bestrooi met pijnboompitten en kaas. Bak de cannelloni met zalm gaar in de oven in ca. 30 minuten.

 Tip: je kunt ook diepvries spinazie gebruiken.

cannelloni zalm www.leukerecepten.nl
157 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.