Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige spinazie is een heerlijke ovenschotel

Ingrediënten
  • 350 gr verse zalm
  • 12 verse lasagnevellen
  • 600 gr spinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 gr ricotta
  • peper en zout
  • 300 ml melk
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • Handje geraspte mozzarella
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • verse basilicum
Benodigdheden:
  • 1 grote ovenschaal of 2 middelgrote

Bereiding
Bak de spinazie in een grote pan tot hij geslonken is. Laat goed uitlekken en meng met de ricotta en een snuf peper en zout en voeg wat basilicum toe. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer door elkaar tot een roux en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde tot een gladde bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel een klein beetje van de saus over de bodem van de ovenschaal of schalen.

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de zalm in stukjes en besprenkel met citroensap en peper en zout. Leg een lasagnevel op een plank en leg wat van het spinaziemengsel aan 1 zijde en verdeel wat zalm er over. Rol voorzichtig op en leg in een ingevette ovenschaal.

Kun je vellen moeilijk buigen? Kook ze dan 2 minuutjes in water of bij harde vellen nog langer. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling. Schep wat van de bechamelsaus over de lasagnerolletjes. Bestrooi met pijnboompitten en kaas. Bak de cannelloni met zalm gaar in de oven in ca. 30 minuten.

Tip: je kunt ook diepvries spinazie gebruiken.

cannelloni zalm www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×