Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige spinazie is een heerlijke ovenschotel

Ingrediënten
  • 350 gr verse zalm
  • 12 verse lasagnevellen
  • 600 gr spinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 gr ricotta
  • peper en zout
  • 300 ml melk
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • Handje geraspte mozzarella
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • verse basilicum
Benodigdheden:
  • 1 grote ovenschaal of 2 middelgrote

Bereiding
Bak de spinazie in een grote pan tot hij geslonken is. Laat goed uitlekken en meng met de ricotta en een snuf peper en zout en voeg wat basilicum toe. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer door elkaar tot een roux en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde tot een gladde bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel een klein beetje van de saus over de bodem van de ovenschaal of schalen.

cannelloni_zalm_01.jpg
cannelloni_zalm_02.jpg
cannelloni_zalm_03.jpg

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de zalm in stukjes en besprenkel met citroensap en peper en zout. Leg een lasagnevel op een plank en leg wat van het spinaziemengsel aan 1 zijde en verdeel wat zalm er over. Rol voorzichtig op en leg in een ingevette ovenschaal.

cannelloni_zalm_04.jpg
cannelloni_zalm_05.jpg
cannelloni_zalm_06.jpg

Kun je vellen moeilijk buigen? Kook ze dan 2 minuutjes in water of bij harde vellen nog langer. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling. Schep wat van de bechamelsaus over de lasagnerolletjes. Bestrooi met pijnboompitten en kaas. Bak de cannelloni met zalm gaar in de oven in ca. 30 minuten.

Tip: je kunt ook diepvries spinazie gebruiken.

cannelloni zalm www.leukerecepten.nl
Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst