Pasta met tonijn en spinazie

Maak dit smaakvolle en simpele hoofdgerecht van pasta met tonijn en spinazie. Lekker in combinatie met de cherrytomaten, groene pesto en witte kaasblokjes. Het is een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Als je bevroren spinazie hebt, laat deze dan ontdooien en uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Fruit deze even kort aan in een grote koekenpan of hapjespan.

  3. Snijd de tomaatjes door de helft. Doe de spinazie, tonijn en tomaatjes erbij en laat alles warm worden. Doe nu ook de pesto erbij.

  4. Giet de pasta af zodra deze gekookt is en doe dit ook bij het spinazie-mengsel. Breng op smaak met peper en zout (naar eigen smaak).

  5. Schep de pasta met tonijn en spinazie op een bord. Doe hier wat witte kaasblokjes overheen, zoveel je lekker vindt.

  6. Tip: ook lekker met geroosterde pijnboompitjes.

Heeft het gesmaakt?
49 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.