Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gepaneerde vis met roerbakgroenten

Vis en ravigotesaus is een heerlijke combinatie, voeg er wat groenten en frieten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd

Ingrediënten
  • 600 gr friet
  • 2 stukken witvis
  • 1 bordje paneermeel
  • 1 bordje bloem
  • 1 ei
  • 1 paprika
  • 1 courgette
Ravigotesaus:
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte augurk
  • peper en zout

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de ravigotesaus door elkaar in een kommetje. Snijd de paprika en courgette in blokjes en bak in een pan met een beetje olie en peper en zout ca 8 minuten.

Bak de friet in de oven of in de frituurpan. Snijd de vis in tweeën of drieën en bestrooi met peper en zout. Haal de vis eerst door een bordje bloem, dan ei en vervolgens paneermeel.

Bak ook de vis in een pan mooi bruin en krokant. Serveer de vis met de frieten, groenten en ravigotesaus.

gepaneerde vis met frieten www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×