
Aardappelsalade: fris en romig
Heerlijke zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Een klassieker die altijd in de smaak valt. Dit recept voor aardappelsalade met verse kruiden, augurk en zachte aardappelblokjes is ideaal voor de barbecue, of als bijgerecht bij vlees, vis, of vegetarische gerechten.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr vastkokende aardappels
-
1 teen knoflook
-
1 theelepel mosterd
-
5 kleine augurken
-
75 gr doperwtjes ( diepvries )
-
Verse bieslook
-
3 eetlepels yoghurt
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 ei
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
-
Kook de aardappels 10 minuten in een pan met water met een snufje zout. Giet daarna af en spoel af met koud water.
-
Kook ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel af met koud water.
-
Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hierbij uit. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook.
-
Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.
-
Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade.
-
Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.
-
Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.
Tips
Wat is lekker bij een aardappelsalade?
Aardappelsalade is een heerlijk bijgerecht dat past bij vlees, vis, maar ook bij vegetarische gerechten. Het is erg populair bij de BBQ, of met bijvoorbeeld een groene salade en geroosterde groenten.
Hoe bewaar ik aardappelsalade?
Je kunt aardappelsalade maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Welke aardappelen gebruik je voor aardappelsalade?
Voor aardappelsalade gebruik je vastkokende aardappels. Deze aardappels behouden namelijk hun vorm en textuur beter dan kruimige aardappels.
Heeft het gesmaakt?
628 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 10 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 28 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.75 gr
Ook lekker