Aardappelsalade
Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr vastkokende aardappels
-
1 teen knoflook
-
1 theelepel mosterd
-
5 kleine augurken
-
75 gr doperwtjes ( diepvries )
-
Verse bieslook
-
3 eetlepels yoghurt
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 ei
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
-
Kook de aardappels 10 minuten in een pan met water met een snufje zout. Giet daarna af en spoel af met koud water.
-
Kook ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel af met koud water.
-
Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hierbij uit. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook.
-
Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.
-
Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade.
-
Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.
-
Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
623 stemmen
Ook lekker