Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelsalade

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

Ingrediënten

Bereiding

 Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca 1 cm. Kook deze in een pan met water met een snufje zout 10 minuten. Giet daarna af en spoel af met koud water.

 Kook daarna ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel ook de erwtjes af met koud water.

 Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hier bij. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook. Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.

 Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade. Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.

 Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.

aardappelsalade

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×