Aardappelsalade

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.

30 min

ingrediënten

voor 3 personen

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

  2. Kook de aardappels 10 minuten in een pan met water met een snufje zout. Giet daarna af en spoel af met koud water.

  3. Kook ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel af met koud water.

  4. Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hierbij uit. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook.

  5. Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.

  6. Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade.

  7. Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.

  8. Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
471 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!