Ga naar de inhoud
Aardappelsalade

Aardappelsalade

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 kleine augurken
  • 75 gr doperwtjes ( diepvries )
  • Verse bieslook
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 ei
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm.


  2. Kook de aardappels 10 minuten in een pan met water met een snufje zout. Giet daarna af en spoel af met koud water.


  3. Kook ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel af met koud water.


    aardappelsalade aardappelsalade
  4. Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hierbij uit. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook.


  5. Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.


  6. Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade.


  7. Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.


  8. Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.