Vis recepten

Vis recepten

Heerlijke recepten met vis en zeevruchten uit de oven, pan of bbq. Een lekker gegrilde witvis of vispannetje. Je vindt hier voorgerechten en hoofdgerechten zoals zalm uit de oven, paella met garnalen, ovenschotel met tonijn of krabsalade. Maar denk ook eens aan mosselen of coquilles!

Populair

10 x recepten met zalm

Bij het ontbijt, de lunch, het avondeten of als hapje tussendoor… Zalm kan eigenlijk altijd wel! Bekijk hier mijn top 10 zalm recepten.

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus

Lekkere maaltijd van vis met een krokant kruidenkorstje uit de oven geserveerd in een romige paprikasaus

Hoofdgerecht

20 min + 20 min oventijd

2 pers.

Oosters vispakketje met groenten

Lekker van de BBQ of uit de oven: pakketjes met gestoomde vis en groenten in een lekkere teriyakisaus.

Hoofdgerecht

10 min + 15 min oventijd/bbq

2 pers.

Nieuw

Krokante zalm vissticks

Voor een heerlijke twist op de klassieke vissticks, kun je deze gepaneerde zalm vissticks proberen. Dit recept zorgt voor extra knapperige vissticks met een zachte, sappige binnenkant. Deze zalm vissticks zijn bijvoorbeeld lekker bij groenten, salade en/of frietjes.

Bijgerecht

30 min

16 stuks

Pasta met garnalen en knoflook

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

Hoofdgerecht

35 min

4 pers.

Vis in filodeeg pakketjes

Door kabeljauw op een bedje van prei gaar te stomen in een krokant jasje van filodeeg blijft deze lekker mals en vol van smaak. Deze filodeeg pakketjes met vis zijn bovendien een verrassend en feestelijk gerecht om te serveren met een (kerst) diner.

Hoofdgerecht

25 min + 25 min oventijd

2 pers.

Zalmtartaar

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Saffraan risotto

Deze romige saffraan risotto is een echte Italiaanse klassieker. Door de combinatie saffraan, rozijnen en knoflook krijgt dit gerecht een mooie 'golden touch'.

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Pasta met tonijn en spinazie

Maak dit smaakvolle en simpele hoofdgerecht van pasta met tonijn en spinazie. Lekker in combinatie met de cherrytomaten, groene pesto en witte kaasblokjes. Het is een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat.

Hoofdgerecht

20 min

4 pers.

Uitgelicht recept

Zalm met pesto en groenten

Hoofdgerecht

10 min + 25 min oventijd

2 pers.

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Bekijk recept

Hoofdgerechten met vis

Salade met krokant gebakken vis

Heerlijke maaltijdsalade met avocado, tomaatjes en gepaneerde stukken kabeljauw. Een lekkere lichte maaltijd met een frisse yoghurtdressing.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Zelfgemaakte tonijnburgers

Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!

Hoofdgerecht

10 min + 10 min

2 stuks

Zalmburger met avocado

Deze zalmburger met bieslook en rode peper is lekker in combinatie met de romige avocado

Hoofdgerecht

35 min

2 stuks

Vis ovenschotels

Spaanse ovenschotel met garnalen

Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven. In 20 minuten voorbereid. De oven doet de rest.

Hoofdgerecht

20 min + 50 min oventijd

4 pers.

Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Hoofdgerecht

50 min + 30 min oventijd

3 à 4 pers.

Zalm met pesto en groenten

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Hoofdgerecht

10 min + 25 min oventijd

2 pers.

Pasta met vis

Pastasalade met tonijn

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Pasta met zeevruchten

Lekkere spaghetti met zeevruchten, garnalen en mosselen gekookt in witte wijn

Hoofdgerecht

40 min

4 pers.

Spaghetti puttanesca

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Rijst met vis

Nigiri sushi

Deze makkelijke vorm van sushi bestaat uit blokjes sushirijst met een topping van plakjes zalm, tonijn of ei. Maak ze nu makkelijk zelf met dit recept!

Hoofdgerecht

15 min + 15 min

4 pers.

Maki sushi

Deze traditionele sushi rol maak je makkelijk zelf met een norivel, sushirijst en diverse lekkere vullingen zoals zalm, komkommer en avocado

Hoofdgerecht

25 min + 15 min

4 pers.

Sushi taco’s

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Hoofdgerecht

50 min

12 stuks

Salades met vis

Salade met gerookte zalm en avocado

Een frisse salade met gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer met een eenvoudige mosterd dille dressing. Lekker met walnoten.

Hoofdgerecht

15 min

2 pers.

Noedel bowl met zalm

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Sushi salade met zalm

Geen zin om sushi te rollen? Maak deze salade met sushirijst, zalm en nori en je bent zo klaar!

Hoofdgerecht

45 min

2 pers.

Is vis gezond?

Vis hoort zeker thuis in een gezond voedingspatroon. Er wordt geadviseerd 1 keer per week vette vis te eten, omdat hier gezondheidsvoordelen aan zitten. De omega-3-vetzuren DHA en EPA zijn goed voor je cholesterolgehalte en verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Naast de omega-3-vetzuren zitten er ook andere gezonde voedingsstoffen in vis, zoals:

– Eiwitten
– Vitamines zoals vitamine A, B2, B6, B12 en D
– Mineralen zoals fosfor, jodium en seleen

Voorbeelden van vette vis zijn:

– Zalm
– Makreel
– Haring
– Sardines
– Paling

Let op: zwangere vrouwen kunnen beter geen gerookte en rauwe vis eten zoals tonijn, garnalen, krab, paling, makreel en andere roofvissen.

Tip: maak een keer zelf fish en chips uit de oven met dit recept. Een gezondere variant!

Welke schaaldieren zijn er?

Je kunt zowel schaaldieren als schelpdieren eten. Hier zit een verschil tussen. Schaaldieren zijn geleedpotigen en dus verwant met de insecten. Denk aan garnalen, krab en kreeft. Schelpdieren hebben geen poten en behoren tot de weekdieren. Voorbeelden zijn coquilles, mosselen en oesters. Schaal- en schelpdieren zijn geen vissen, maar tellen in de Schijf van Vijf wel mee als visgerecht.