Bloemkool met kerrie uit de oven

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Hoofdgerecht 25 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Kerriesaus:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.

  3. Kook de aardappelschijfjes en de bloemkool 5 minuten voor in een pan met water of in de magnetron.

  4. Snipper de ui fijn en snijd de paprika. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan.

  5. Voeg het gehakt en de paprika toe en bak een paar minuten mee. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  6. Schep op het laatst de bloemkool erdoor.

  7. Meng in een kom de kookroom met eieren, melk, kerrie, peper, zout en nootmuskaat met een garde.

  8. Doe het gehaktmengsel met bloemkool in een ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het kerrie roommengsel over.

  9. Dek af met de aardappelschijfjes. Schenk hier de rest van het kerriemengsel over en bestrooi met geraspte kaas.

  10. Bak de bloemkool kerrieschotel ca. 35 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
125 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!