
Bloemkool met kerrie uit de oven
Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.
25 M + 35 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
600 gr aardappelschijfjes
-
800 gr bloemkool
-
50 gr geraspte kaas ( plantaardig )
-
1 ui
-
300 gr (vega)gehakt
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 paprika
Kerriesaus:
-
250 ml kookroom ( plantaardig )
-
2 eieren
-
1 eetlepel kerriepoeder
-
1 snuf nootmuskaat
-
75 ml (plantaardige) melk
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.
-
Kook de aardappelschijfjes en de bloemkool 5 minuten voor in een pan met water of in de magnetron.
-
Snipper de ui fijn en snijd de paprika. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan.
-
Voeg het gehakt en de paprika toe en bak een paar minuten mee. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Schep op het laatst de bloemkool erdoor.
-
Meng in een kom de kookroom met eieren, melk, kerrie, peper, zout en nootmuskaat met een garde.
-
Doe het gehaktmengsel met bloemkool in een ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het kerrie roommengsel over.
-
Dek af met de aardappelschijfjes. Schenk hier de rest van het kerriemengsel over en bestrooi met geraspte kaas.
-
Bak de bloemkool kerrieschotel ca. 35 minuten in de oven.
-
Tip: lees hier meer over bloemkool koken en handige tips.
Heeft het gesmaakt?
475 stemmen
Ook lekker