Ga naar de inhoud
Hartige muffins met spinazie

Hartige muffins met spinazie

Deze hartige muffins zijn ideaal als hartige snack of om mee te nemen met de picknick. De kaas en spinazie combineren heerlijk en in 20 minuten staan ze in de oven.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr melk
  • 50 gr gesmolten boter
  • 2 eieren
  • snufje zwarte peper
  • snufje zout
  • 40 gr geraspte kaas
  • 170 gr gehakte spinazie uit vriezer

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm
  • Papieren muffinvormpjes of bakpapier
  • Garde of mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien of verwarm even in de magnetron. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de spinazie ontdooien en druk zo veel mogelijk vocht eruit.


  2. Klop de eieren, melk en gesmolten boter door elkaar met een garde of mixer. Voeg een snufje peper en zout toe. Zeef dan het meel erbij en schep erdoorheen. Roer als laatste de spinazie en kaas erdoor.


  3. Doe de papieren muffinvormpjes in de bakvorm of knip het bakpapier in vierkantjes en leg deze in de holtes. Vul ze bijna tot de rand met het mengsel.


  4. Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.


  5. Tips: deze muffins zijn zowel warm als koud lekker dus ook ideaal om mee te nemen naar een picknick.


  6. Houd je van pittig? Voeg dan wat chili flakes toe aan het beslag.