Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.

Hoofdgerecht 20 min + 22 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en maak hem schoon. Snijd hem dan in plakken van ca. 3 cm dik. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.

  3. Bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en schuif ca. 10 minuten in de oven.

  4. Hak ondertussen de rode ui en de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes (verwijder het vocht). Meng de rode ui met de tomatenblokjes, tomatenpuree en knoflook. Voeg de oregano en chili (naar smaak) toe en vervolgens ook de pijnboompitten.

  5. Haal de bloemkool steaks uit de oven. Schep het tomatenmengsel erop.

  6. Bestrooi ze met geraspte kaas.

  7. Doe ook de cherrytomaatjes in een ingevet ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

  8. Schuif de bloemkoolsteaks en het schaaltje met de cherrytomaten in de oven en bak nog ca. 12 minuten tot de kaas mooi gesmolten is en de tomaatjes zacht worden.

  9. Verwarm of bereid de aardappelpuree. Maak de borden op. Schep wat aardappelpuree hierop en smeer iets uit met een lepel. Leg er een gegratineerde bloemkool steak bij. En een takje met wat cherrytomaatjes. Bestrooi het geheel met peterselie. En besprenkel met een klein beetje olijfolie.

  10. Tip: restje bloemkool over? Maak er een lekker bloemkoolsoepje van.

  11. Houd 1 bloemkoolsteak per persoon aan bij een diner met meerdere gangen. En anders 2 per persoon.

  12. Gebruik voor een koolhydraatarm gerecht knolselderij puree in plaats van aardappelpuree.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!