Ga naar de inhoud
Hartige eclairs met zalm

Hartige eclairs met zalm

Deze hartige eclairs met avocado en zalm zijn heerlijk voor bij de high tea

1 U + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 ml water
  • 140 gr bloem ( gezeefd )
  • 100 gr boter ( in blokjes )
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 bakje roomkaas met kruiden
  • 2 avocado’s
  • 100 gr dunne zalm plakken ( sandwich )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat hierin oplossen. Voeg dan de bloem toe en een snufje zout en schep met een houten lepel door elkaar tot er een bal ontstaat. Laat dit deeg nog een paar minuten op zacht vuur garen.

    Laat het deeg iets afkoelen en mix dan een voor een de eieren er door. Doe het deeg in de spuitzak met de grote spuitmond en trek lijnen van ca 12 cm van het deeg. Bak het deeg 15 min in de oven (maak tussendoor de ovendeur niet open). Laat dan de eclairs nog 10 minuten met de deur op een kier staan. Prik met een prikker een paar gaatjes aan de onderkant en zet de eclairs nog een paar min terug in de oven op 200 graden. Zo kan ook de binnenzijde goed drogen.


  2. Knip de eclair met een schone keukenschaar voorzichtig open (met snijden druk je ze makkelijk kapot). Besmeer de onderzijde met een laagje roomkaas. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Beleg de onderzijde van de eclairs hiermee en leg er een stukje zalm op. Leg vervolgens de bovenzijde van de eclair er op.


  3. Je kunt ze een paar uur van te voren maken, besprenkel de avocado dan met citroen en bewaar de hartige eclairs in de koelkast. 1 dag van te voren maken? bewaar de ongevulde eclairs in een afgesloten bak of trommel en beleg ze vlak voor het serveren.