Orzo risotto met ratatouille

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was en snijd de groenten in stukken.

Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.

Zet een kookpan op het vuur en doe de orzo, samen met de tomatenblokjes en eventueel wat groentebouillon in de pan. Breng het aan de kook en laat het 6-8 minuten sudderen op een laag vuur.

Roer het regelmatig door zodat de orzo niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Voeg meer groentebouillon toe indien nodig.

Voeg de laatste 2 minuten de tahin, verse spinazie en kikkererwten toe en verwarm het nog even mee.

Haal de groenten uit de oven en voeg ze als laatste toe aan de pan met de orzo. Roer het er goed doorheen en haal dan de pan van het vuur.

Serveer de ratatouille orzo met wat verse basilicum en pijnboompitten.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!