Orzo met groenten ratatouille
Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.
25 M + 30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rode paprika
-
250 gr cherrytomaatjes
-
1 gele paprika
-
1 aubergine
-
1 courgette
-
1 rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepel olijfolie
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
peper en zout
-
300 gr orzo
-
1 blik tomatenblokjes ( Ć 400 ml )
-
1 eetlepel tahin
-
200 gr spinazie
-
1 blik kikkererwten ( Ć 400 gr )
-
verse basilicum ( optioneel )
-
pijnboompitten ( optoneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Was en snijd de groenten in stukken.
-
Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden.
-
Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
-
Zet een kookpan op het vuur en doe de orzo, samen met de tomatenblokjes en eventueel wat groentebouillon in de pan. Breng het aan de kook en laat het 6-8 minuten sudderen op een laag vuur.
-
Roer het regelmatig door zodat de orzo niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Voeg meer groentebouillon toe indien nodig.
-
Voeg de laatste 2 minuten de tahin, verse spinazie en kikkererwten toe en verwarm het nog even mee.
-
Haal de groenten uit de oven en voeg ze als laatste toe aan de pan met de orzo. Roer het er goed doorheen en haal dan de pan van het vuur.
-
Serveer de ratatouille orzo met wat verse basilicum en pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
62 stemmen
Ook lekker