Orzo risotto met ratatouille

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Hoofdgerecht 15 min + 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Was en snijd de groenten in stukken.

  4. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden.

  5. Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.

  6. Zet een kookpan op het vuur en doe de orzo, samen met de tomatenblokjes en eventueel wat groentebouillon in de pan. Breng het aan de kook en laat het 6-8 minuten sudderen op een laag vuur.

  7. Roer het regelmatig door zodat de orzo niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Voeg meer groentebouillon toe indien nodig.

  8. Voeg de laatste 2 minuten de tahin, verse spinazie en kikkererwten toe en verwarm het nog even mee.

  9. Haal de groenten uit de oven en voeg ze als laatste toe aan de pan met de orzo. Roer het er goed doorheen en haal dan de pan van het vuur.

  10. Serveer de ratatouille orzo met wat verse basilicum en pijnboompitten.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.