Salade met geroosterde bloemkool

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Geroosterde bloemkool:
Avocado dressing:
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snijd de rode ui in dunne ringetjes en doe deze in een kommetje.

Besprenkel de ui royaal met de witte wijnazijn. Laat dit staan en ga verder met de rest. Op deze manier verliest de ui zijn scherpe smaak en krijgt hij een mooie roze kleur.

Laat de kikkererwten uitlekken. Vang het vocht (aquafaba) eventueel op en gebruik het voor een ander veganistisch gerecht.

Begin vervolgens met de bloemkool. Snijd deze in roosjes en meng samen met de uitgelekte kikkererwten en met de olijfolie (je kunt ook de kikkererwten apart roosteren).

Voeg vervolgens alle kruiden en de maïzena toe en meng goed door elkaar.

Verdeel de bloemkool en de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en rooster ze ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

Ga ondertussen aan de slag met de avocadodressing.

Rasp de limoen en pers deze uit.

Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de yoghurt, limoensap- en rasp, peper, zout en agavesiroop in een foodprocessor en pureer fijn.

Snijd de puntpaprika in ringetjes.

Meng deze door de sla samen met de geroosterde kikkererwten en bloemkool.

Verdeel de feta en de rode ui over de salade en serveer lauwwarm of koud.

Tips: vervang de feta door een plantaardige variant en je hebt een vegan gerecht.

Je kunt aquafaba maximaal 2 dagen afgesloten in een ander bakje (niet in blik) in de koelkast bewaren. Aquafaba is een perfecte vervangen voor ei. Maak er een heerlijk veganistisch baksel mee.

13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!