Ga naar de inhoud
Salade met geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde bloemkool

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

15 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 rode ui
  • Scheutje witte wijnazijn
  • 50 gr feta ( plantaardig )
  • 2 handjes sla
  • 1 blik kikkererwten ( à 140 gr )
  • 1 rode puntpaprika

Geroosterde bloemkool:

  • 400 gr bloemkool
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snuf komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf peper en zout
  • 0.5 eetlepel maïzena

Avocado dressing:

  • 1 avocado
  • 3 eetlepels yoghurt ( plantaardig )
  • 1 limoen
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 eetlepel agavesiroop

Materiaal

  • Keukenmachine
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en doe deze in een kommetje.


  3. Besprenkel de ui royaal met de witte wijnazijn. Laat dit staan en ga verder met de rest. Op deze manier verliest de ui zijn scherpe smaak en krijgt hij een mooie roze kleur.


  4. Laat de kikkererwten uitlekken. Vang het vocht (aquafaba) eventueel op en gebruik het voor een ander veganistisch gerecht.


  5. Begin vervolgens met de bloemkool. Snijd deze in roosjes en meng samen met de uitgelekte kikkererwten en met de olijfolie (je kunt ook de kikkererwten apart roosteren).


  6. Voeg vervolgens alle kruiden en de maïzena toe en meng goed door elkaar.


  7. Verdeel de bloemkool en de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en rooster ze ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.


  8. Ga ondertussen aan de slag met de avocadodressing.


  9. Rasp de limoen en pers deze uit.


  10. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de yoghurt, limoensap- en rasp, peper, zout en agavesiroop in een foodprocessor en pureer fijn.


  11. Snijd de puntpaprika in ringetjes.


  12. Meng deze door de sla samen met de geroosterde kikkererwten en bloemkool.


  13. Verdeel de feta en de rode ui over de salade en serveer lauwwarm of koud.


  14. Tips: vervang de feta door een plantaardige variant en je hebt een vegan gerecht.


  15. Je kunt aquafaba maximaal 2 dagen afgesloten in een ander bakje (niet in blik) in de koelkast bewaren. Aquafaba is een perfecte vervangen voor ei. Maak er een heerlijk veganistisch baksel mee.