Vegetarische risotto met groenten

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Los het bouillonblokje op in een pan met de aangegeven hoeveelheid heet water en houd dit warm.

  2. Snijd de wortel, paprika’s en courgette in stukjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi met oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper en schep door elkaar. Zet de groenten ca 20 – 25 minuten in de oven

  3. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de risottorijst toe. Blus af met de wijn en laat de risottorijst deze opnemen (deze stap kun je ook eventueel overslaan). Zodra dit gebeurd is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door.

  4. Proef of de risotto beetgaar is. Hij mag nog een kleine stevige bite hebben vanbinnen. Doe dan de gegrilde groenten uit de oven bij de risotto en roer door.

  5. Roer dan een klontje boter en de Parmezaanse kaas er doorheen zodat de risotto lekker smeuïg wordt. Voeg eventueel nog een extra snufje peper en zout toe voor de smaak, maar let op dat de kaas ook al zoutig van smaak is.

  6. Garneer de vegetarische groente risotto met wat verse peterselie en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.

  7. Tips: ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten.

  8. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!