Krokante kipburgers

Broodje met zelfgemaakte krokante kip uit de oven met een honing mosterdsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: burgers
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kipfilets van boven doormidden zodat er 4 gelijke stukken ontstaan. Leg een stuk huishoudfolie hierop en sla met een vleeshamer of deegroller of koekenpan de stukken wat platter. Klop in een bord het ei los met wat peper en zout. Maal de cornflakes grof in een keukenmachine (of doe ze in een zak en sla kapot). Haal de stukken kip eerst door de bloem dan een losgeklopt ei en haal vervolgens door de cornflakes. Zorg dat de kip goed bedekt is. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 min in de oven.

 Maak ondertussen de saus door de yoghurt, mayonaise, mosterd, honing en een snufje zout door elkaar te roeren. Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en beleg ze met 2 blaadjes sla, een stuk krokante kip, tomaat en de honing mosterdsaus.

 

174 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.