Krokante kipburgers

Een knapperig hamburger broodje met zelfgemaakte krokante kip uit de oven en een makkelijke honing mosterdsaus.

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 burgers

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de kipfilets van boven doormidden zodat er 4 gelijke stukken ontstaan.

  3. Leg een stuk huishoudfolie hierop en sla met een vleeshamer of deegroller of koekenpan de stukken wat platter.

  4. Klop in een bord het ei los met wat peper en zout.

  5. Maal de cornflakes grof in een keukenmachine (of doe ze in een zak en sla kapot).

  6. Haal de stukken kip eerst door de bloem dan een losgeklopt ei en haal vervolgens door de cornflakes. Zorg dat de kip goed bedekt is.

  7. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 min. in de oven.

  8. Maak ondertussen de saus door de yoghurt, mayonaise, mosterd, honing en een snufje zout door elkaar te roeren.

  9. Snijd de tomaten in plakjes.

  10. Halveer de broodjes en beleg ze met 2 blaadjes sla, een stuk krokante kip, tomaat en de honing mosterdsaus.

  11. Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Heeft het gesmaakt?
230 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!