Doperwtenburgers

Maak zelf deze gezonde doperwtenburgers! Smaakvolle burgers bereid met doperwten, kikkererwten en feta. Serveer op een broodje met yoghurt-muntsaus, gegrilde paprika en sla voor een heerlijke en vullende maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet.

Hoofdgerecht 40 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 6 stuks

Yoghurt muntsaus:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de ui, rode peper, walnoten, knoflook en peterselie in een keukenmachine en maal grof. Voeg de doperwten toe en mix fijn.

  2. Je kunt nu de kikkererwten en feta toevoegen maar mijn keukenmachine was niet groot genoeg dus heb eerst het doperwten mengsel eruit gehaald en daarna de kikkererwten en feta fijngemalen in de machine en vervolgens beide mengsels gemengd.

  3. Meng dan het ei door het complete mengsel en voeg vervolgens het meel en peper en zout toe en meng tot een egaal mengsel.

  4. Verdeel het mengsel in gelijke delen en kneed hier burgers van. Gebruik eventueel een beetje meel tegen het plakken. Leg de burgers op een bord en zet zo lang in de koelkast, minimaal 30 minuten.

  5. Maak ondertussen de yoghurtsaus: Hak de munt fijn en meng met het citroensap en peper en zout door de yoghurt.

  6. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en leg de blaadjes sla klaar. Bak eventueel de broodjes af.

  7. Verhit een koekenpan met een klein beetje olie of boter. Bak hier de doperwtenburgers ca 7 a 8 minuten in tot ze mooi licht krokant zijn en gaar zijn van binnen.

  8. Snijd de broodjes open en beleg met blaadjes sla, doperwtenburger, yoghurt-muntsaus, gegrilde paprika en dek af met de bovenzijde van het broodje.

  9. Lekker met wat zoete aardappelfrieten.

Heeft het gesmaakt?
2 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!