Ga naar de inhoud
Oreo wafels met chocoladesaus en slagroom

Oreo wafels met chocoladesaus en slagroom

Deze luchtige wafels met Oreo koekjes zal niemand kunnen weerstaan!

20 M + 30 M baktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 eieren
  • 225 gr witte basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 225 gr bloem
  • 185 gr margarine
  • 125 ml lauwe melk
  • Een scheutje olijfolie ( om in te vetten )
  • Een rol Oreo koekjes

Topping:

  • (warme) chocoladesaus
  • slagroom

Benodigdheden:

  • Wafelijzer
  • Bakkwastje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe. Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.


  2. Neem de Oreo’s uit de verpakking en brokkel deze klein. Laat een paar koekjes heel voor de topping. Voeg de gebrokkelde Oreo’s toe aan het beslag. Laat het beslag nu 15 minuten rusten voor je verder gaat.


  3. Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie. Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan. Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.


  4. Serveer de wafels met slagroom, een paar overgebleven Oreo’s en (warme) chocoladesaus.