Oreo wafels met chocoladesaus en slagroom

Deze luchtige wafels met Oreo koekjes zal niemand kunnen weerstaan!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping:
Benodigdheden:

Bereiding

 Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe. Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.

 Neem de Oreo’s uit de verpakking en brokkel deze klein. Laat een paar koekjes heel voor de topping. Voeg de gebrokkelde Oreo’s toe aan het beslag. Laat het beslag nu 15 minuten rusten voor je verder gaat.

 Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie. Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan. Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.

 Serveer de wafels met slagroom, een paar overgebleven Oreo’s en (warme) chocoladesaus.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.