Appel kruimel muffins
Heerlijk recept voor appel kruimel muffins, die ook wel apple crumble muffins worden genoemd. Lekker luchtige cakejes met stukjes appel en een krokant laagje bovenop. Een ultieme combi als je het mij vraagt!
30 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
450 gr zelfrijzend bakmeel
-
2 theelepels bakpoeder
-
500 ml slagroom
-
4 eieren
-
200 gr suiker
-
2 zakjes vanillesuiker
-
2 grote appels
-
2 theelepels kaneel
Voor de crumble:
-
100 gr suiker
-
175 gr bloem
-
110 gr koude boter
-
1 snuf zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
-
Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar.
-
Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.
-
Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de appels in kleine stukjes (kan met of zonder schil) en schep door het beslag samen met de kaneel.
-
Zet het beslag even aan de kant en ga aan de slag met de krokante crumble. Doe de bloem, koude boter in stukjes, suiker en zout in een kom en ga er met je handen doorheen en knijp met je vingers de stukjes boter door het meel en suiker tot alles goed gemengd is en er allemaal klontjes zijn ontstaan.
-
Vul de muffinvormpjes met het beslag tot ca. ¾ vol. Verdeel de crumble er over. Zet de muffins vervolgens ca. 25 tot 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de crumble goudbruin gekleurd is.
-
Tip: ik maakte grote muffins en gebruikte hier papieren tulp muffin vormpjes voor. Je kunt ook ‘gewone’ kleinere muffins maken. Dan kun je met dit recept ca. 24 stuks maken.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten