Pasta met chorizo en feta

Heerlijk mediterraans pastarecept met stukjes chorizo, courgette, wortel en blokjes feta

Ingredienten
400 gr pasta
2 middelgrote wortels
1 rode ui
1 courgette
2 teentjes knoflook
5 plakken ontbijtspek
150 gr chorizo
1 eetl tomatenpuree uit blikje
1 blik tomatenblokjes a 400 gr
1 theel tijm
Verse peterselie
200 gr feta
zwarte peper
 
Bereiding
Schraap de wortels schoon en snijd ik kleine blokjes. Was de courgette en snijd ook in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukken de spek in stukjes en bak in een grote pan zonder olie of boter. Schep het vlees na 3 minuten uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de pasta ondertussen gaar, giet af en bewaar ongeveer 100 ml van het kookvocht. Bak de ui, knoflook en wortel in het bakvet.
 
pasta met chorizo en feta 01
pasta met chorizo en feta 01
pasta met chorizo en feta 01
pasta met chorizo en feta 01
Voeg na 3 minuten de courgette toe en bak een paar minuten mee. Roer de tomatenpuree en daarna de tomatenblokjes er door. Voeg de tijm en een snufje peper toe (zout toevoegen is waarschijnlijk niet nodig omdat de spek en feta al zout is) en laat de saus 5 min koken. Verwarm het vlees mee in de tomatensaus. Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe om de saus te verdunnen. Hak de peterselie fijn en roer door de saus. Schep de pasta door de saus en verdeel de feta over de pasta.
 
Dit recept is afgeleid van een recept uit het magazine Foodies

 

Vind je dit leuk?
187 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!