
Pasta met chorizo en feta
Heerlijk mediterraans pastarecept met stukjes chorizo, courgette, wortel en blokjes feta. Met super veel smaak en makkelijk gemaakt
40 M
Ingrediƫnten: Pasta met chorizo en feta
Voor personen
-
400 gr pasta
-
2 middelgrote wortels
-
1 rode ui
-
1 courgette
-
2 teentjes knoflook
-
5 plakken ontbijtspek
-
150 gr chorizo
-
1 eetlepels tomatenpuree
-
400 gr tomatenblokjes ( blik )
-
1 theelepel tijmāØ
-
verse peterselie
-
200 gr feta
-
1 Snuf zwarte peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pasta met chorizo en feta
-
Schraap de wortels schoon en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd ook in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukken de spek in stukjes en bak in een grote pan zonder olie of boter.
-
Schep het vlees na 3 minuten uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de pasta ondertussen gaar, giet af en bewaar ongeveer 100 ml van het kookvocht.
-
Bak de ui, knoflook en wortel in het bakvet.Voeg na 3 minuten de courgette toe en bak een paar minuten mee. Roer de tomatenpuree en daarna de tomatenblokjes er door. Voeg de tijm en een snufje peper toe (zout toevoegen is waarschijnlijk niet nodig omdat de spek en feta al zout is) en laat de saus 5 min koken.
-
Verwarm het vlees mee in de tomatensaus. Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe om de saus te verdunnen. Hak de peterselie fijn en roer door de saus. Schep de pasta door de saus en verdeel de feta over de pasta.
Heeft het gesmaakt?
199 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 750
- vet 35 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 75 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 30 gr
- zout 3 gr
Ook lekker