Ga naar de inhoud
Garnalen met chorizo van de bakplaat

Garnalen met chorizo van de bakplaat

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr garnalen (gepeld)
  • 1 courgette
  • 150 gr chorizo
  • 2 kleine rode puntpaprika’s
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 rode ui

Marinade:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • zout
  • chili naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Neem een bakplaat met bakpapier of een ovenschaal.


  3. Was de zoete aardappels en snijd in plakken van ca. 5 mm.


  4. Haal het vel van de chorizo en snijd in plakken.


    bakplaat met garnalen www.leukerecepten.nl bakplaat met garnalen www.leukerecepten.nl bakplaat met garnalen www.leukerecepten.nl
  5. Snijd de puntpaprika in ringen en snijd de rode ui in halve ringen.


  6. Snijd ook de courgette in plakken.


  7. Meng de ingrediënten van de marinade. Voeg niet te veel olie toe aan de marinade, want de chorizo verliest ook vet tijdens het bakken.


  8. Meng nu de groenten met de marinade en verdeel over de bakplaat. Verdeel de chorizo er over.


  9. Bak dit in 25 minuten af en voeg de laatste 5 minuten de rauwe garnalen toe.