Garnalen met chorizo van de bakplaat
Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr garnalen (gepeld)
-
1 courgette
-
150 gr chorizo
-
2 kleine rode puntpaprika’s
-
400 gr zoete aardappel
-
1 rode ui
Marinade:
-
1 eetlepel olie
-
1 theelepel gerookte paprika
-
1 theelepel komijn
-
1 theelepel knoflook poeder
-
zout
-
chili naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Neem een bakplaat met bakpapier of een ovenschaal.
-
Was de zoete aardappels en snijd in plakken van ca. 5 mm.
-
Haal het vel van de chorizo en snijd in plakken.
-
Snijd de puntpaprika in ringen en snijd de rode ui in halve ringen.
-
Snijd ook de courgette in plakken.
-
Meng de ingrediënten van de marinade. Voeg niet te veel olie toe aan de marinade, want de chorizo verliest ook vet tijdens het bakken.
-
Meng nu de groenten met de marinade en verdeel over de bakplaat. Verdeel de chorizo er over.
-
Bak dit in 25 minuten af en voeg de laatste 5 minuten de rauwe garnalen toe.
Heeft het gesmaakt?
164 stemmen
Ook lekker