Garnalen met chorizo van de bakplaat

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Marinade:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Neem een bakplaat met bakpapier of een ovenschaal.

  3. Was de zoete aardappels en snijd in plakken van ca. 5 mm.

  4. Haal het vel van de chorizo en snijd in plakken.

  5. Snijd de puntpaprika in ringen en snijd de rode ui in halve ringen.

  6. Snijd ook de courgette in plakken.

  7. Meng de ingrediënten van de marinade. Voeg niet te veel olie toe aan de marinade, want de chorizo verliest ook vet tijdens het bakken.

  8. Meng nu de groenten met de marinade en verdeel over de bakplaat. Verdeel de chorizo er over.

  9. Bak dit in 25 minuten af en voeg de laatste 5 minuten de rauwe garnalen toe.

Heeft het gesmaakt?
162 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.