Garnalen met chorizo van de bakplaat

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Marinade:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Neem een bakplaat met bakpapier of een ovenschaal. Was de zoete aardappels en snijd in plakken van ca 5 mm. Haal het vel van de chorizo en snijd in plakken. Snijd de puntpaprika in ringen en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd ook de courgette in plakken. Meng de ingrediënten van de marinade.

 Voeg niet teveel olie toe aan de marinade, want de chorizo verliest ook vet tijdens het bakken. Meng nu de groenten met de marinade en verdeel over de bakplaat. Verdeel de chorizo er over. Bak dit in 25 minuten af en voeg de laatste 5 minuten de rauwe garnalen toe.

bakplaat-garnalen
102 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.