Ga naar de inhoud
Feta fourno (feta uit de oven)

Feta fourno (feta uit de oven)

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 1 plak feta
  • 1 rode ui
  • 1 verse rode (punt)paprika
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse peper ( optioneel )
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 theelepel oregano

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º.


  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Snijd optioneel ook een half pepertje in ringen.


  3. Rasp de helft van de citroen en pers daarna uit.


  4. Verdeel ongeveer ¾ van de groenten over het schaaltje en leg de fetakaas daarna in het midden. Verdeel daarna de rest van de groenten er overheen.


  5. Strooi wat citroenrasp over het gerecht en verdeel ook het citroenrasp en een scheut olijfolie er overheen.


  6. Strooi er daarna wat oregano overheen en zet het in de oven voor 20-25 minuten of totdat de feta begint te kleuren.


  7. Serveer meteen en dip er wat brood in. Lekker als voorgerecht of als borrelhapje.


  8. Tip: Paprika’s en tomaat niet in het seizoen? Je kunt ook paprika’s uit pot en tomatenblokjes uit blik gebruiken.