Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti bolognese

Heerlijk en makkelijk recept voor spaghetti bolognese met stukjes wortel en bleekselderij

Ingrediënten
50 gr ontbijtspek in blokjes

2 eetl olijfolie

1 ui

50 gr wortel

2 stengels bleekselderij

500 gr rundergehakt

200 ml vleesbouillon

100 ml rode wijn
1 klein blikje tomaten puree

1/2 theelepel oregano

400 gr spaghetti
 
Bereiding
Verhit de olie in de pan en bak de spekjes totdat het meeste vocht en vet verdwenen is. Snipper de ui, schrap de wortels schoon en hak in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Bak dit alles 5 minuten mee met de spekjes. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Doe de bouillon, wijn, tomatenpuree, oregano, peper en een klein beetje zout (naar smaak) er bij en roer even door. Laat het gerecht met de deksel op de pan ca 10 min pruttelen. Kook intussen de spaghetti met een scheutje olijfolie gaar. Serveer de spaghetti met de saus op (verwarmde) borden. Lekker met wat geraspte kaas en een frisse salade.
 
Beoordeling (127 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip