Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti bolognese

Heerlijk en makkelijk recept voor spaghetti bolognese met stukjes wortel en bleekselderij

Ingrediënten
50 gr ontbijtspek in blokjes

2 eetl olijfolie

1 ui

50 gr wortel

2 stengels bleekselderij

500 gr rundergehakt

200 ml vleesbouillon

100 ml rode wijn
1 klein blikje tomaten puree

1/2 theelepel oregano

400 gr spaghetti
 
Bereiding
Verhit de olie in de pan en bak de spekjes totdat het meeste vocht en vet verdwenen is. Snipper de ui, schrap de wortels schoon en hak in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Bak dit alles 5 minuten mee met de spekjes. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Doe de bouillon, wijn, tomatenpuree, oregano, peper en een klein beetje zout (naar smaak) er bij en roer even door. Laat het gerecht met de deksel op de pan ca 10 min pruttelen. Kook intussen de spaghetti met een scheutje olijfolie gaar. Serveer de spaghetti met de saus op (verwarmde) borden. Lekker met wat geraspte kaas en een frisse salade.
 
Beoordeling (133 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst