Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti bolognese

Heerlijk en makkelijk recept voor pasta bolognese op basis van gehakt, wortel en tomatensaus
Ingrediënten
50 gr ontbijtspek in blokjes
2 eetl olijfolie
1 ui
50 gr wortel

2 stengels bleekselderij
500 gr rundergehakt
200 ml vleesbouillon
100 ml rode wijn
1 klein blikje tomaten puree
1/2 theelepel oregano
400 gr spaghetti
 
Bereiding
Verhit de olie in de pan en bak de spekjes totdat het meeste vocht en vet verdwenen is. Snipper de ui, schrap de wortels schoon en hak in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Bak dit alles 5 minuten mee met de spekjes. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Doe de bouillon, wijn, tomatenpuree, oregano, peper en een klein beetje zout (naar smaak) er bij en roer even door. Laat het gerecht met de deksel op de pan ca 10 min pruttelen. Kook intussen de spaghetti met een scheutje olijfolie gaar. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus op (verwarmde) borden. Serveer de pasta bolognese eventueel met wat geraspte kaas en een frisse salade.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×