Ga naar de inhoud
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 125 gr ontbijtspek in blokjes
  • 1 ui
  • 150 gr wortel
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 600 ml tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 300 gr spaghetti
  • peper en zout
  • Extra: basilicum en Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat het meeste vocht en vet verdwenen is. Snipper de ui en hak de wortels in blokjes en voeg toe aan het spek. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe daarna de tomatenpuree er bij en bak 2 minuutjes mee.


  2. Los het bouillonblokje op in 100 ml kokend water. Voeg de bouillon samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng de saus op smaak met oregano en eventueel een snufje peper en zout. Laat de bolognesesaus ca. 20 tot 25 minuten pruttelen tot hij mooi is ingedikt. Heb je niet zo veel tijd, gebruik dan een beetje allesbinder of maizena om de saus sneller te laten binden.


    spaghetti_bolognese spaghetti_bolognese spaghetti_bolognese
  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Serveer de pasta met de bolognesesaus op een bord. Garneer de spaghetti bolognese met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.


  4. Tip: voor extra groenten voeg je wat champignons, bleekselderij of paprika toe. Of serveer de pasta met een frisse salade.