Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!
Probeer deze heerlijke ovenschotel met aardappel, gehakt, prei en champignons. Dit gemakkelijke recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en zit boordevol smaak. De ovenschotel is eenvoudig te bereiden en bevat enkel basisingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
Hoofdgerecht
35 min + 30 min oventijd
4 pers.
Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.
Hoofdgerecht
25 min
2 pers.
Hoofdgerecht
40 min
2-3 pers.
Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham
Bekijk receptBen je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.
Hoofdgerecht
30 min + 40 min oventijd
3 pers.
Vlees kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Het bevat nuttige voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Maar te veel vlees eten is niet goed voor je gezondheid. Zowel voor je gezondheid als het milieu en de dieren is het goed om minder vlees te eten. Het advies is om maximaal 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees. Rood vlees is bijvoorbeeld rund of varken. Wit vlees is bijvoorbeeld kip of ander gevogelte.
Je kunt het beste onbewerkt, mager vlees eten. Bewerkt vlees zoals kant-en-klare hamburgers, worst of kipnuggets kun je beter zo veel mogelijk vermijden, omdat hier vaak meer verzadigd vet en zout in zit. Als je voor mager vlees wil kiezen, ga dan bijvoorbeeld voor:
– Kalkoenfilet of kipfilet
– Varkenshaas
– Runderbiefstuk of kalfslapje
– Ossenhaas
– Bieflappen of hamlappen
Zorg dan wel dat je het vlees bereidt met een kleine hoeveelheid olie of bereidingsvet. Een eetlepel per persoon is al genoeg. Of gebruik een (grill)pan met anti-aanbaklaag, zodat je met weinig of geen bereidingsvet het vlees kunt bakken. Let wel op dat er geen aangebrande randjes ontstaan, want dit is erg slecht voor je gezondheid. Voeg daarnaast niet te veel – of zelfs helemaal geen – zout toe, maar kruid het vlees met andere kruiden en specerijen.