Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Populair

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes

Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.

Hoofdgerecht

20 min + 35 min oventijd

4 pers.

Klassiek broodje hamburger

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Hoofdgerecht

30 min

4 stuks

Nieuw

Broodje shoarma

Een gerecht dat altijd wel in de smaakt valt is een broodje shoarma. Met een handvol ingrediënten zoals paprika, ui en tomaat heb je dit binnen 20 minuutjes al gemaakt. Een eenvoudig recept perfect voor drukke dagen.

Hoofdgerecht

20 min

5 stuks

Rode curry met kip

In een half uurtje maak jij deze heerlijke rode curry met kip. Met kokosmelk, een lekkere mix van groenten en een handje cashewnoten zet jij een smaakvolle maaltijd op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Bobotie recept

Maak zelf een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met dit bobotie recept! Een eigen kruidenmix zorgt voor een authentieke smaak, zonder pakjes en zakjes. Met sperziebonen, abrikoos en appel.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

BLT wraps

Probeer zeker dit heerlijke recept voor BLT wraps, een leuke twist op de BLT sandwich. Ken je die? BLT staat voor bacon, lettuce & tomato, ofwel spek, sla en tomaat. Perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd.

Lunch recept

15 min

4 stuks

Witlof met ham en kaas uit de oven

Lekker recept voor witlof uit de oven met ham en kaas. Een klassiek recept met romige kaassaus, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht. Zo lust iedereen wel witlof toch?

Hoofdgerecht

30 min + 15 min oventijd

4 stuks

Pastinaak stamppot met balletjes

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Hoofdgerecht

10 min + 15 min

3 pers.

Uitgelicht recept

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans

Hoofdgerecht

40 min

2-3 pers.

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Bekijk recept

Hoofdgerechten met vlees

Nasi taart

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Hoofdgerecht

30 min + 35 min minuten

4 pers.

Wraps met gyros

Op zoek naar een snelle en smakelijke maaltijd? Probeer deze wraps met gyros! Met knapperige sla, hartige gyros en verfrissende tzatziki zijn deze wraps perfect voor een doordeweekse avond. Binnen 20 minuutjes heb je ze al gemaakt.

Hoofdgerecht

20 min

8 stuks

Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas

Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Stoofvlees recepten

Goulash

Dit goulash recept is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden. Goulash is Hongaars stoofvlees dat lekker is met aardappelpuree.

Hoofdgerecht

30 min + 2 uur

3 pers.

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Broodje rendang

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Hoofdgerecht

20 min

4 stuks

Ovenschotels met vlees

Pittige lasagne

Zin in een beetje pit op je bord? Maak dan deze heerlijke pittige lasagne, boordevol smaak en verschillende kruiden. Gegarandeerd een nieuwe favoriet voor liefhebbers van pikant eten.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

4 pers.

Ovenschotel met kip en broccoli

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

3 pers.

Rode kool ovenschotel

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

3 pers.

Barbecue recepten met vlees

Cheeseburger maken

Geniet van een heerlijke klassieke cheeseburger! Ons recept bevat sappige hamburgers met gesmolten cheddar, plakjes tomaat en gebakken rode ui. Perfect voor een gezellige maaltijd of een zomerse barbecue.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Babi ketjap spiezen

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Hoofdgerecht

50 min

4 stuks

Kofte

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Hoofdgerecht

25 min

10 stuks

Is vlees gezond?

Vlees kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Het bevat nuttige voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Maar te veel vlees eten is niet goed voor je gezondheid. Zowel voor je gezondheid als het milieu en de dieren is het goed om minder vlees te eten. Het advies is om maximaal 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees. Rood vlees is bijvoorbeeld rund of varken. Wit vlees is bijvoorbeeld kip of ander gevogelte.

Welk vlees is het gezondst?

Je kunt het beste onbewerkt, mager vlees eten. Bewerkt vlees zoals kant-en-klare hamburgers, worst of kipnuggets kun je beter zo veel mogelijk vermijden, omdat hier vaak meer verzadigd vet en zout in zit. Als je voor mager vlees wil kiezen, ga dan bijvoorbeeld voor:

– Kalkoenfilet of kipfilet
– Varkenshaas
– Runderbiefstuk of kalfslapje
– Ossenhaas
– Bieflappen of hamlappen

Zorg dan wel dat je het vlees bereidt met een kleine hoeveelheid olie of bereidingsvet. Een eetlepel per persoon is al genoeg. Of gebruik een (grill)pan met anti-aanbaklaag, zodat je met weinig of geen bereidingsvet het vlees kunt bakken. Let wel op dat er geen aangebrande randjes ontstaan, want dit is erg slecht voor je gezondheid. Voeg daarnaast niet te veel – of zelfs helemaal geen – zout toe, maar kruid het vlees met andere kruiden en specerijen.