Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Populair

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes

Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.

Hoofdgerecht

20 min + 35 min oventijd

4 pers.

Klassiek broodje hamburger

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Hoofdgerecht

30 min

4 stuks

Nieuw

Salade met spekjes

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

Bijgerecht

15 min

4 pers.

Pincho's

Pincho’s zijn gezellige Spaanse hapjes op een broodje. Ik maakte 3 lekkere en makkelijke varianten; met kaas en olijven, een met aioli en courgette en als laatste eentje met gegrilde paprika en gehaktballetjes. Leuk op een feestje of borrel!

Hapjes en snacks

40 min

24 stuks

Hollands pannetje met jachtsaus

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Gevulde paprika’s met rijst

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Hoofdgerecht

20 min + 35 min oventijd

4 pers.

Ovenschotel met gehakt en aardappel

Probeer deze heerlijke ovenschotel met aardappel, gehakt, prei en champignons. Dit gemakkelijke recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en zit boordevol smaak. De ovenschotel is eenvoudig te bereiden en bevat enkel basisingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Hoofdgerecht

35 min + 30 min oventijd

4 pers.

Tortellini met verse spinazie

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Uitgelicht recept

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans

Hoofdgerecht

40 min

2-3 pers.

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Bekijk recept

Hoofdgerechten met vlees

Paksoi recept met noedels

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Hollandse traybake met aardappel

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

Hoofdgerecht

10 min + 25 min oventijd

3 pers.

Spruitjestaart

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Hoofdgerecht

25 min + 40 min oventijd

4 pers.

Stoofvlees recepten

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Broodje rendang

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Hoofdgerecht

20 min

4 stuks

Boeuf bourguignon

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

Hoofdgerecht

40 min + 3 uur stoven

4 pers.

Ovenschotels met vlees

Ovenschotel met kip en broccoli

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

3 pers.

Rode kool ovenschotel

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

3 pers.

Gezonde ovenschotel

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

Hoofdgerecht

25 min + 30 min oventijd

4 pers.

Barbecue recepten met vlees

Kofte

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Hoofdgerecht

25 min

10 stuks

Glutenvrije burgers

Maak zelf deze makkelijk te bereiden glutenvrije burgers. Ze zijn heerlijk gekruid en hebben een stevige bite. Lekker met verse toppings.

Hoofdgerecht

15 min

4 pers.

Pulled pork maken

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Hoofdgerecht

10 min + 6 uur 30 min + 30 min

6 pers.

Is vlees gezond?

Vlees kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Het bevat nuttige voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Maar te veel vlees eten is niet goed voor je gezondheid. Zowel voor je gezondheid als het milieu en de dieren is het goed om minder vlees te eten. Het advies is om maximaal 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees. Rood vlees is bijvoorbeeld rund of varken. Wit vlees is bijvoorbeeld kip of ander gevogelte.

Welk vlees is het gezondst?

Je kunt het beste onbewerkt, mager vlees eten. Bewerkt vlees zoals kant-en-klare hamburgers, worst of kipnuggets kun je beter zo veel mogelijk vermijden, omdat hier vaak meer verzadigd vet en zout in zit. Als je voor mager vlees wil kiezen, ga dan bijvoorbeeld voor:

– Kalkoenfilet of kipfilet
– Varkenshaas
– Runderbiefstuk of kalfslapje
– Ossenhaas
– Bieflappen of hamlappen

Zorg dan wel dat je het vlees bereidt met een kleine hoeveelheid olie of bereidingsvet. Een eetlepel per persoon is al genoeg. Of gebruik een (grill)pan met anti-aanbaklaag, zodat je met weinig of geen bereidingsvet het vlees kunt bakken. Let wel op dat er geen aangebrande randjes ontstaan, want dit is erg slecht voor je gezondheid. Voeg daarnaast niet te veel – of zelfs helemaal geen – zout toe, maar kruid het vlees met andere kruiden en specerijen.