Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans

Lekkere Italiaanse recepten zoals plaatpizza,  spaghetti, gnocchi, risotto of lasagne met bijvoorbeeld mozzarella, basilicum en tomaat. Sluit af met een heerlijke tiramisu

Vitello tonnato
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit populaire voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Ovenschotel met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Focaccia met tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 min oventijd + 45 min rijzen
  • 1 brood
  • **

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn

Tiramisu zonder ei
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone room en cacao maar zonder ei en net zo lekker!

Pasta met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Cantuccini koekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • ***

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Melanzane parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Panna cotta kokos passievrucht
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk tropisch dessert: romige panna cotta van room en kokosmelk met een laagje frisse passievrucht

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Spaghetti met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Italiaanse tosti met pesto
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep

Salade caprese
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Deze populaire Italiaanse salade met tomaat en mozzarella is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

Vegan spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Pasta met garnalen en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

Panna cotta met aardbei
  • Nagerecht
  • 40 min + 4 uur opstijven
  • 2 personen
  • **

Heerlijk dessert van zelfgemaakte panna cotta van opgesteven room met een lekkere friszoete aardbeiensaus

Pastasalade met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

Pastasalade met carpaccio
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een van de meest favoriete voorgerechten in de vorm van een pastasalade inclusief pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99