Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaans

Lekkere Italiaanse recepten zoals plaatpizza,  spaghetti, gnocchi, risotto of lasagne met bijvoorbeeld mozzarella, basilicum en tomaat. Sluit af met een heerlijke tiramisu

Tiramisu wafels

  • Nagerecht
  • 50 min
  • 10-12 stuks
  • **

Wafels met koffiesmaak geserveerd met mascarpone en cacao. Lekker als toetje of gebak bij koffie of thee

Risotto met witte asperges en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Snelle tiramisu met lemon curd

  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze tiramisu staat binnen 20 min op tafel en is door de lemoncurd lekker fris van smaak, ook lekker na de paasbrunch

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Ravioli lasagne bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 2-3 personen
  • **

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Broodje caprese met parmaham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Deze Italiaanse bol belegd met mozzarella, tomaat, parmaham en rucola is een echte aanrader!

Vegetarische cannelloni

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Ster ravioli met truffel

  • Voorgerecht
  • 65 min
  • 2 personen
  • ***

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Mini melanzane parmigiana

  • Voorgerecht
  • 30 min + 10 oventijd + 20 min wachten
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Pizza met mosselen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • **

Dol op mosselen? Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes en zeevruchten eens!

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Gnocchi in pompoensaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Pasta met garnalen in romige saus

  • Hoofdgerecht
  • 30 mimuten
  • 2 personen
  • **

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Spaghetti milanese

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Lasagne uit de pan

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 bakken
  • 2-3 personen
  • **

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Tagliata van entrecote

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Pasta Carbonara met Chorizo

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Pizza met groene asperges en parmaham

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Met deze heerlijke pizza met asperges wordt het spontaan lente

Risotto met courgette en basilicum

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Romige courgiatelle met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Gezonde avondmaaltijd van courgetteslierten met een romige saus van avocado en roomkaas

Pizza vegetariana

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • **

Vegetarische pizza met lekker veel groenten en verse basilicum

Italiaanse tortelloni salade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geef een Italiaanse twist aan je maaltijdsalade met verse tortelloni en groene asperges gewikkeld in serranoham

Paprika risotto met gebakken geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 - 3 personen
  • **

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

Ovenschotel met courgetterolletjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 25 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • **

Deze ovenschotel met courgette met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk.

1 2 3 ... 11 Volgende Alles weergeven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal