Italiaans

Italiaans

Lekkere Italiaanse recepten op een rijtje, van diverse pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, anti pasti hapjes en bruschetta’s. Of ga voor een pizza! Je vind hier authentieke Italiaanse recepten maar ook zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. En als afsluiter mag een tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Bruschetta’s met fruit
  • Lunch
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze zoete bruschetta’s zijn heerlijk om eens mee af te wisselen, lekker op een feestje of bij de high tea

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Romige vegan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Citroenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

Spaghetti aglio e olio
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Gnocchi zelf maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

Pasta met raapstelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Vegan tiramisu
  • Nagerecht
  • 30 min + 12 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • **

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Zoete aardappel pizza
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

Tiramisu zonder ei
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone room en cacao maar zonder ei en net zo lekker!

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen), een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of kerst

Vitello tonnato
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit populaire voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Ovenschotel met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Focaccia met tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 min oventijd + 45 min rijzen
  • 1 brood
  • **

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn