Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.
Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!
Hoofdgerecht
15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
4 porties
Hoofdgerecht
1 uur + 45 min oventijd
4 pers.
Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.
Bekijk receptIn Italië gebruiken ze veel verse, onbewerkte groenten en fruit, olijfolie en mager, onbewerkt vlees. Dit wordt verwerkt in een pasta, salade of soep maar ook risotto, gnocchi en niet te vergeten pizza is typisch Italiaans. Daarnaast wordt er ook veel antipasti (aperitiefhapjes), bruschetta en frittata gegeten. Wist je trouwens dat broccoli Italiaanse bloemkool is?
In Nederland denken wij bij Italiaans eten al gauw aan pasta en pizza. De echte Italiaanse keuken, zoals deze in Italië wordt bereid, is gezonder dan de Italiaanse gerechten die je in Nederland veelal vindt. Door verse, onbewerkte ingrediënten, veel groente, knoflook, olijfolie etc. past dit binnen een gezond eetpatroon. Daarnaast wordt er vis en veelal mager, onbewerkt vlees gegeten.