Italiaans

Italiaans

Lekkere Italiaanse recepten op een rijtje, van diverse pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, anti pasti hapjes en bruschetta’s. Of ga voor een pizza! Je vind hier authentieke Italiaanse recepten maar ook zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. En als afsluiter mag een tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Vegan groene pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!

Panzanella
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 12 personen
  • **

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Tagliatelle met romige pesto
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • **

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Romige vegan pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Bruschetta’s met asperges
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • **

Krokante bruschetta's met gegrilde groene asperges op een laagje roomkaas met pesto. Extra lekker met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Nutella tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Lente pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Italiaans vispakketje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oven/bbq
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en gezond vispakketje met groente, basilicum en pijnboompitten uit de oven of van de barbecue. Lekker met balsamico azijn.

Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

Lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Snelle broodstengels maken (grissini)
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekker om mee te dippen of bij de soep te serveren: zelfgemaakte broodstengels. Gemaakt en gebakken in 25 minuten. 

Tortellini ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Heerlijke gevulde tortellini pasta met groenten in een Italiaanse tomatensaus gegratineerd met kaas uit de oven

Spaghetti puttanesca
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Frittata met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!