Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Speculaas crumble taartjes met peer

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 1 ei
  • 75 gr koude boter
  • 75 gr suiker
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 2 peren
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 100 gr amandelspijs
Materialen
  • 6 Vormpjes a 10 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker met 150 gr bloem en de speculaaskruiden. Snijd de boter in stukjes en meng met je vingers door het meel tot een kruimelig mengsel. Doe ongeveer ⅓ deel in een apart kommetje, dit wordt de topping. Meng het ei en nog 50 gr extra bloem door ⅔ deel van het kruimeldeeg en kneed tot een soepel deeg.

speculaas_taartjes_01.jpg
speculaas_taartjes_02.jpg
speculaas_taartjes_03.jpg

Vet de taartvormpjes in met een beetje boter of olie. Rol het soepele deeg uit en haal hier rondjes uit iets groter dan de taartvormpjes en bekleed ze hiermee. Verdeel het amandelspijs in stukjes en verdeel over de bodems.

speculaas_taartjes_04.jpg
speculaas_taartjes_05.jpg
speculaas_taartjes_06.jpg

Snijd de peren in stukjes en verdeel deze over het spijs. Meng het amandelschaafsel met het overgebleven kruimeldeeg en verdeel over de vormpjes. Bak ze in 25 minuten gaar en mooi bruin.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst