Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Speculaas crumble taartjes met peer

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 1 ei
  • 75 gr koude boter
  • 75 gr suiker
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 2 peren
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 100 gr amandelspijs
Materialen
  • 6 Vormpjes a 10 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker met 150 gr bloem en de speculaaskruiden. Snijd de boter in stukjes en meng met je vingers door het meel tot een kruimelig mengsel. Doe ongeveer ⅓ deel in een apart kommetje, dit wordt de topping. Meng het ei en nog 50 gr extra bloem door ⅔ deel van het kruimeldeeg en kneed tot een soepel deeg.

Vet de taartvormpjes in met een beetje boter of olie. Rol het soepele deeg uit en haal hier rondjes uit iets groter dan de taartvormpjes en bekleed ze hiermee. Verdeel het amandelspijs in stukjes en verdeel over de bodems.

Snijd de peren in stukjes en verdeel deze over het spijs. Meng het amandelschaafsel met het overgebleven kruimeldeeg en verdeel over de vormpjes. Bak ze in 25 minuten gaar en mooi bruin.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×