Speculaas crumble taartjes met peer

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Bakrecept 30 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker met 150 gr bloem en de speculaaskruiden. Snijd de boter in stukjes en meng met je vingers door het meel tot een kruimelig mengsel. Doe ongeveer ⅓ deel in een apart kommetje, dit wordt de topping. Meng het ei en nog 50 gr extra bloem door ⅔ deel van het kruimeldeeg en kneed tot een soepel deeg.

  2. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter of olie. Rol het soepele deeg uit en haal hier rondjes uit iets groter dan de taartvormpjes en bekleed ze hiermee. Verdeel het amandelspijs in stukjes en verdeel over de bodems.

  3. Snijd de peren in stukjes en verdeel deze over het spijs. Meng het amandelschaafsel met het overgebleven kruimeldeeg en verdeel over de vormpjes. Bak ze in 25 minuten gaar en mooi bruin.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!