
Speculaas crumble taartjes met peer
Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping
30 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Speculaas taartjes
Voor stuks
-
200 gr bloem
-
1 ei
-
75 gr koude boter
-
75 gr suiker
-
1,5 theelepel speculaaskruiden
-
2 peren
-
1 eetlepel amandelschaafsel
-
100 gr amandelspijs
Materialen
-
6 Vormpjes a 10 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Speculaas taartjes
-
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker met 150 gr bloem en de speculaaskruiden. Snijd de boter in stukjes en meng met je vingers door het meel tot een kruimelig mengsel. Doe ongeveer ā deel in een apart kommetje, dit wordt de topping. Meng het ei en nog 50 gr extra bloem door ā deel van het kruimeldeeg en kneed tot een soepel deeg.
-
Vet de taartvormpjes in met een beetje boter of olie. Rol het soepele deeg uit en haal hier rondjes uit iets groter dan de taartvormpjes en bekleed ze hiermee. Verdeel het amandelspijs in stukjes en verdeel over de bodems.
-
Snijd de peren in stukjes en verdeel deze over het spijs. Meng het amandelschaafsel met het overgebleven kruimeldeeg en verdeel over de vormpjes. Bak ze in 25 minuten gaar en mooi bruin.
Heeft het gesmaakt?
41 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 276
- vet 12 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 37 gr
- w.v. suikers 19 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.05 gr
Ook lekker