Speculaas crumble taartjes met peer

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker met 150 gr bloem en de speculaaskruiden. Snijd de boter in stukjes en meng met je vingers door het meel tot een kruimelig mengsel. Doe ongeveer ⅓ deel in een apart kommetje, dit wordt de topping. Meng het ei en nog 50 gr extra bloem door ⅔ deel van het kruimeldeeg en kneed tot een soepel deeg.

 Vet de taartvormpjes in met een beetje boter of olie. Rol het soepele deeg uit en haal hier rondjes uit iets groter dan de taartvormpjes en bekleed ze hiermee. Verdeel het amandelspijs in stukjes en verdeel over de bodems.

 Snijd de peren in stukjes en verdeel deze over het spijs. Meng het amandelschaafsel met het overgebleven kruimeldeeg en verdeel over de vormpjes. Bak ze in 25 minuten gaar en mooi bruin.

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!