Speculaas crumble met appel
Deze speculaas crumble vond ik zo lekker, het liefst warm met een bolletje vanille ijs erbij. De appel met speculaas is een heerlijke verwarmende combinatie en geweldig om te maken als je bezoek krijgt. Bovendien is het makkelijk om te maken met een aantal eenvoudige ingrediƫnten.
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
3 appels
-
3 eetlepels speculoos pasta
-
75 gr donkere basterdsuiker
-
150 gr bloem
-
90 gr koude boter
-
1 snuf zout
-
2 theelepels speculaaskruiden
-
vanille ijs om erbij te serveren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe de Speculoos pasta in een klein kommetje en verwarm 10 tot 15 seconden in de magnetron zodat hij zacht wordt. Schep de gesmolten Speculoos door de appelblokjes en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.
-
Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout. Voeg de koude boter in blokjes toe en wrijf het geheel met je handen tot grove kruimels.
-
Strooi de kruimels over de appels in de ovenschaal en druk het een beetje aan zodat de bovenkant gelijkmatig bedekt is.
-
Bak de crumble in het midden van de oven in 30 tot 35 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat even iets afkoelen. Verdeel nog wat verwarmde Speculoos over de crumble voor extra smaak en een mooie garnering.
-
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.
-
Bewaartip: laat de crumble volledig afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast, tot 3 dagen. Opwarmen kan in de oven op 150 graden voor een krokant resultaat.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker